Πόσος ύπνος είναι αρκετός για την αναζωογόνηση μας; Η ποσότητα ύπνου που χρειαζόμαστε έχει να κάνει με την ηλικία μας. Για παράδειγμά, ένας 16χρονος που μπορούσε να μένει ξύπνιος μέχρι τα μεσάνυχτα μπορεί να γίνει ένας 36χρονος που νυστάζει όταν το ρολόι δείξει 22:00, ενώ ακόμη, ένας 70χρονος που δεν αντιμετώπιζε ποτέ προβλήματα στον ύπνο του, τώρα μπορεί να ξυπνάει στις 4 το πρωί χωρίς να μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν συστάσεις σχετικά με την ηλικία και τον ύπνο κάθε βράδυ. Η κατανόηση των αναγκών ύπνου σε διάφορες φάσεις της ζωής μας – και η αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν – μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο.

«Σε κάθε μεγάλη ηλικιακή περίοδο στη ζωή μας, ο ύπνος μας θα αλλάξει λίγο», είπε η Αλίσια Ροθ, κλινική ψυχολόγος υγείας στο Κέντρο Διαταραχών Ύπνου της Κλινικής του Κλίβελαντ. «Αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύω πολύ με τους ασθενείς — ίσως το εσωτερικό τους ρολόι έχει αλλάξει. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας».

Για να ξεκινήσετε τον δρόμο για καλύτερη ξεκούραση, ρωτήσαμε ειδικούς στον ύπνο για μερικά από τα πιο επίμονα ζητήματα που εμφανίζονται σε κάθε στάδιο της ζωής.

Συμβουλές για καλύτερο ο ύπνο

Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους λένε ότι υποφέρουν από προβλήματα ύπνου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ξυπνούν νιώθοντας εξαντλημένοι. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας για καλύτερο ύπνο .

Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε προβλήματα ύπνου. Εδώ είναι γιατί και τι μπορεί να βοηθήσει .

Γιατί ξυπνάμε πριν χτυπήσουν τα ξυπνητήρια μας; Οι ερευνητές έχουν μερικές θεωρίες . Μπορεί ένας μεσημεριανός ύπνος να αναπληρώσει έναν κακό ύπνο; Να τι λένε οι ειδικοί:

Οι επιστήμονες του ύπνου ξέρουν πώς να προετοιμαστούν για μια ξεκούραστη νύχτα. Οι συμβουλές τους περιλαμβάνουν να κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά από το κρεβάτι και ακόμη και να βάζετε το κεφάλι σας στην κατάψυξη .

Σχεδόν το ένα τέταρτο των εφήβων παλεύει με την αϋπνία. Οι ειδικοί λένε ότι οι μικρές αλλαγές συνήθειας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά .

Μετατρέψτε την κρεβατοκάμαρά σας σε καταφύγιο ύπνου με τις συστάσεις του Wirecutter

Η καλή ξεκούραση ξεκινά με ένα υπέροχο στρώμα. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς από τις αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές .

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα καλό μαξιλάρι. Αυτά τα προσαρμόσιμα μοντέλα προσφέρουν την άνεση που χρειάζεστε — είτε κοιμάστε στο στομάχι, στο πλάι ή στην πλάτη σας.

Αναζητάτε μια πιο πολυτελή εμπειρία; Τα σωστά σεντόνια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Εδώ είναι μια επιλογή για να διαλέξετε .

Τέλος, οι μηχανές λευκού θορύβου έχουν τη δύναμη να καλύψουν τα σκυλιά που γαβγίζουν, και τα τρελά πάρτι αργά τη νύχτα. Σκεφτείτε να αγοράσετε μία.

Πηγή:Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet