Η Disney παρουσίασε την πρώτη plus size πρωταγωνίστριά της με δυσμορφία και όπως είναι φυσικό, η είδηση έχει γίνει ήδη viral στο TikTok. Το Reflect είναι μια ταινία μικρού μήκους της Disney+ για «μια χορεύτρια μπαλέτου, που ονομάζεται Μπιάνκα, η οποία παλεύει καθημερινά με τους δικούς της προβληματισμούς, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο διοχετεύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και ισχύ».

Το συγκεκριμένο short film θα είναι μέρος μιας σειράς πειραματικών ταινιών Short Circuit της Disney, που εστιάζουν στο θέμα της εικόνας του σώματος και τη σημασία του να αποκτάς τη δική σου ταυτότητα μέσω των εμπειριών και των συναισθημάτων σου, ενώ παράλληλα ενισχύεις  και διαφυλάσσεις την αυτοεκτίμησή σου.

Την ταινία μικρού μήκους σκηνοθετεί η Χίλαρι Μπράντφιλντ, που έχει σκηνοθετήσει και την ταινία «Frozen 2» και «Encanto». Το μικρό απόσπασμα δείχνει την πρωταγωνίστρια Μπιάνκα, να χορεύει μπαλέτο μπροστά από έναν καθρέφτη όμως ο καθρέφτης του εαυτού της διαλύεται- συμβολίζοντας τον κατακερματισμένο τρόπο με τον οποίο η Μπιάνκα αλλά και πολλοί από  εμάς αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας.

Μεγαλώνοντας, εσωτερικεύσαμε τις τοξικές προσδοκίες του σώματός μας, οπότε είναι πολύ θετικό το ότι μια τεράστια εταιρεία όπως η Disney προβάλλει αυτές τις ιστορίες με αυτόν τον τρόπο. Πολλοί χρήστες στο TikTok μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους και το τι σημαίνει για εκείνους να βλέπουν μια ταινία σαν το Reflect και μια πρωταγωνίστρια σαν τη Bianca, και μίλησαν για τις δικές τους παρόμοιες εμπειρίες – και είναι πραγματικά εκπληκτικό το αποτέλεσμα!

Κάποιος έγραψε: «Χορεύω (όχι μόνο μπαλέτο) και όταν με βλέπω στον καθρέφτη έχω παρόμοια συναισθήματα, οπότε έχω τρομερό ενθουσιασμό να το βλέπω αυτό!»

Κάποιος άλλος σχολιάζει: «Μου θυμίζει εμένα όταν ήμουν στην ηλικία της Μπιάνκα. Ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση κάθε φορά που είχα μάθημα χορού!»

@sarahineorzea It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE – Short Ver. – IVE

Όσοι πάσχουν από σωματική δυσμορφία (όπως η πρωταγωνίστρια) τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις τον εαυτό σου σε ταινίες και να κατανοείς πως οι εμπειρίες, οι ανασφάλειες και οι φόβοι σου είναι κάτι κοινό για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω! Αυτές οι ταινίες προωθούν την ενημέρωση, την κατανόηση και την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία. Μετά από χρόνια επιτέλους δεν αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητα σαν να μην υπάρχει ή τους διαφορετικούς ανθρώπους σαν αόρατους. Για την ακρίβεια, δεν θα ήθελα καν να μιλώ για διαφορετικότητα αλλά για μοναδικότητα!

@milkyywaves__ This plus size Disney ballet dancer will mean so much to so many people. This piece is part of Walt Disney Animation Studios Short Circuit Experimental Films and is an animated short called Reflect #disney #disneyanimation #waltdisneystudios #disneyshort #animation #plussize #bodypositivity #milkyywaves__ ♬ agony – –

Ο καθένας είναι μοναδικός και γι αυτόν το λόγο η ταινία Reflect έχει συγκινήσει τόσο πολύ! Δείχνει πως δεν περνάει πια κανείς απαρατήρητος, κανείς δεν είναι αφύσικος ή περίεργος επειδή είναι διαφορετικός. Κανείς δεν πρέπει να στερείται τη χαρά, το τραγούδι, τον χορό, τον έρωτα, τη ζωή επειδή δεν μοιάζει με κάποιον άλλο. Τα πάντα είναι τυχαία στη ζωή όμως η ποιότητά της εξαρτάται από το εάν θα επιλέξουμε να ζήσουμε με αγάπη, κατανόηση και καλοσύνη ο ένας για τον άλλο!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet