Αν έχεις μιλήσει ποτέ με ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική τέχνη θα έχεις διαπιστώσει ότι λατρεύουν αυτό που κάνουν. Όπως όλοι όσοι ασχολούνται με κάποια μορφή τέχνης. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η μαγειρική. Δεν είναι απλώς μια τροφή σε ένα πιάτο. Είναι ένας “καμβάς” πάνω στον οποίο δημιουργούν το πιο ζωτικό κομμάτι της ύπαρξης μας, κάτι που πραγματικά ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις.

Μαγειρική

Αν στα παραπάνω αναγνωρίζεις κάτι από τον εαυτό σου και θέλεις να ασχοληθείς με τη γαστρονομία ξέρουμε την καλύτερη σχολή!

Η σχολή

Σε ένα 5όροφο κτίριο μερικά μόλις μέτρα από την Ακαδημία Πλάτωνος, στεγάζεται η European Culinary Academy. Η ECA είναι μια νέα Ακαδημία Γαστρονομίας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που ως μοναδικό στόχο έχει  να σε κάνει πρώτα να  ανακαλύψεις  τον εαυτό σου και στη συνέχεια να σε μυήσει στο μοναδικό κόσμο της μαγειρικής τέχνης.

Μαγειρική

Η Ακαδημία ιδρύθηκε από τον chef Στέλιο Μαστοράκο, με πολυετή εμπειρία τόσο στις κουζίνες όσο και στην εκπαίδευση. Το όνειρο του για μια σχολή μαγειρικής που θα δημιουργεί όραμα στους σπουδαστές, υλοποιήθηκε! 

Η European Culinary Academy δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους σπουδαστές μέσω ενός προγράμματος εκπαίδευσης το οποίο μετά από έρευνα στην αγορά εργασίας, απαντά σε πολλές βασικές ανάγκες του κλάδου. Το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελείται από 1.200 ώρες και χωρίζεται σε 3 κύκλους.

Το πρόγραμμα σπουδών

Μέσα σε 10 μήνες οι σπουδαστές θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ανταποκριθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Με ένα φρέσκο και μοντέρνο πρόγραμμα σπουδών οι σπουδαστές γνωρίζουν από την πρώτη εβδομάδα την λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας μέσω της έμμισθης εργασίας δίπλα στους μέντορες/chef τους 

Πέρα από τα βασικά μαθήματα μαγειρικής οι σπουδαστές της European Culinary Academy έχουν ως βασικό άξονα καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους το μάθημα της προσωπική ανάπτυξης με ειδικό καθηγητή επικοινωνιολόγο. Ο σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους μελλοντικούς μάγειρες να αναπτυχθούν πρώτα σε προσωπικό επίπεδο και στην συνέχεια στο τεχνικό σκέλος της μαγειρικής τέχνης.

Δείτε αναλυτικά τα μαθήματα του Α’ Κύκλου εδώ.

Μαγειρική

Το μαγειρικό ταξίδι το οποίο συνεχίζεται  στον Β’ εκπαιδευτικό κύκλο, δίνει  στους σπουδαστές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους  σε νέες τεχνικές μαγειρικής, μέσα από μία σειρά νέων μαθημάτων όπως η Ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία, η ζαχαροπλαστική τέχνη , η σύγχρονη δημιουργική κουζίνα αλλά και να ταξιδέψουν μαγειρικά στις κουζίνες του κόσμου μέσα από το μάθημα της Ethnic κουζίνας.

Δείτε αναλυτικά τα μαθήματα του Β’ Κύκλου εδώ.

Ο Γ’ Κύκλος αποτελεί το τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης των σπουδαστών. Συνδυάζει τις μαγειρικές γνώσεις και τεχνικές που έχουν αποκτηθεί στους προηγούμενους κύκλους μαθημάτων, με την κατάρτιση σε νέες εξειδικευμένες μεθόδους μαγειρικής που χαρακτηρίζουν την υψηλή γαστρονομία. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κύκλου ο σπουδαστής έχει πλέον αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μια επαγγελματικής κουζίνας και να ακολουθήσει την καριέρα που έχει οραματιστεί!

Μαγειρική

Το δίπλωμα

Ολοκληρώνοντας και τους τρεις κύκλους εκπαίδευσης επιτυχώς, ο σπουδαστής έχει πλέον στα χέρια του το GRAND DIPLOMA από την European Culinary Academy και μπορεί πλέον να ξεκινήσει και επίσημα το γαστρονομικό του ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου. Γιατί η μαγειρική μπορεί να έχει αρχή.. αλλά δεν έχει τέλος!

Μαγειρική

Social media pages

https://www.facebook.com/ecacademy.gr

https://www.instagram.com/ecacademy.gr/

https://www.youtube.com/channel/UC_8pThlNDYzZVRgNh8HPAgA/featured

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!