Σίγουρα σου έχει τύχει να έχεις σχέση, να έχεις βγει με τις φίλες σου και κάποιος να σε πλησιάσει και να σου μιλήσει. Για τους περισσότερους αυτό σημαίνει μερικά λεπτά αμηχανίας μέχρι να εξηγήσεις στον άλλον πως δεν μπορείς – ή έστω δεν θες κάτι παραπάνω.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που θες να φλερτάρεις  λίγο, ενώ όντως οι προθέσεις σου είναι αγνές και δεν έχεις σκοπό να απατήσεις τον άνθρωπό σου; Για πολλούς είναι απαγορευτικό να φλερτάρει ο δικός τους άνθρωπος με κάποιον άλλο, και εννοείται ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Πόσο επικίνδυνο όμως μπορεί να είναι για κάποιον που έχει μακροχρόνια σχέση, να φλερτάρει λίγο με έναν άγνωστο;

Λανθασμένα πολλοί ψυχοθεραπευτές ακυρώνουν τα θεμέλια της υπάρχουσας σχέσης σου ορίζοντάς την ως επιδερμική ή απλά σεξουαλική σχέση. Αυτό όχι μόνο είναι λανθασμένο αλλά μπορεί και να αποβεί μοιραίο για τη μετέπειτα ψυχολογία σου. Αντίθετα, σύμφωνα με τη relationship therapist Esther Perel, το να φλερτάρεις δεν σημαίνει απαραίτητα πως θες να ρίξεις τον άλλον στο κρεβάτι. Φυσικά, υπάρχει ένα στοιχείο ερωτισμού αλλά με μια πολύ πιο ανοιχτή έννοια.

Η Esther Perel, μάλιστα, εκφράζει και μια unpopular opinion: «Είναι φυσιολογικό να φλερτάρεις ενώ έχεις σχέση. Κανείς δεν είναι ρομπότ κι ούτε σημαίνει έλλειψη αγάπης απέναντι στο σύντροφό σου. Μάλιστα, το να φλερτάρεις, δείχνει πως δεν είσαι νεκρός συναισθηματικά και είσαι σε θέση να αλληλοεπιδράς με τους ανθρώπους γύρω σου.»

σχέση

Φυσικά το αθώο φλερτ δεν συγκρίνεται με το «βγαίνω έξω με σκοπό να φλερτάρω». Το αντίθετο. Το υγιές είναι αυτό που δεν το πιέζεις να γίνει, δηλαδή μιλάς με έναν άγνωστο ανταλλάσσετε κάποιες απόψεις και αυτό ανανεώνει την αυτοπεποίθησή σου. Εάν, όμως, εσύ ή ο σύντροφός σου νιώθετε συνεχώς την ανάγκη να φλερτάρετε με άλλους ή δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο αυτό το φλερτ να οδηγήσει κάπου αλλού, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Το θέμα στο φλερτ είναι να μπορείς να βάλεις όρια, να ξέρεις γιατί το κάνεις και να μένει εκεί όταν είσαι σε σχέση. Όταν δεν είσαι σε σχέση, είναι δική σου η ευθύνη για την εξέλιξή του!

Φυσικά σε όλη αυτήν την ιστορία, το πιο σημαντικό άτομο που δεν πρέπει να σταματήσεις να φλερτάρεις είναι ο σύντροφός σου! Το ότι είσαι χρόνια σε μια σχέση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να τον φλερτάρεις! Για να είστε ακόμα σε σχέση, σημαίνει ότι είναι καλός τυπάκος- μην τον παραμελείς!

Ο χρόνος πολλές φορές φθείρει τη σχέση κι αυτό είναι αλήθεια. Δεν είμαστε πάντα σέξυ ή περιποιημένοι. Το κλειδί όμως για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή, είναι η αγάπη και ο ερωτισμός!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet