Σε όλες μας κάνει εντύπωση όταν επιστρέφει ένας τύπος που μας έκανε συστηματικά ghosting. Συνήθως ξεκινάει με ένα «Τι κάνεις;», «Πού χάθηκες;», έτσι για να… σπάσει τον πάγο και μετά να σε ρωτήσει τι κάνεις το βράδυ ή τι κάνεις μετά; Ναι- ναι! Αναγνώρισε μέσα σε αυτά και τον δικό σου ghoster γιατί όλες έχουμε έναν!

Το ζήτημα τώρα είναι τι απαντάμε! Η καλύτερη απάντηση εννοείται πως είναι η σιωπή σου κι αν δεν έγινα σαφής το λέω καθαρά: καλό είναι να μην απαντήσεις! Όμως, επειδή γνωρίζω πως μερικές φορές σε… τρώει να απαντήσεις, να μάθεις τέλος πάντων γιατί χάθηκε αυτή η ψυχή, βρήκαμε τις απαντήσεις των ειδικών για να διεκδικήσεις το δίκιο σου!

1) Εάν εσύ δεν είσαι στη φάση του περιστασιακού σεξ και θες σχέση, πες το! Στο λέει και η σύμβουλος σχέσεων Rebecca Phillips: «Εάν, όντως, θες να ξεκινήσετε πάλι να μιλάτε, θέσε τα όριά σου. Πες αυτό που θέλεις!». Ξέρω πως ακούγεται εύκολο μα είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις. Όμως θεωρώ πως ο εαυτός σου και η ηρεμία σου είναι πολύ πιο σημαντικά πράγματα από έναν player! Να τι μπορείς να στείλεις:

«Επειδή δεν μου άρεσε η συμπεριφορά σου τον τελευταίο καιρό, εάν αρχίσουμε να μιλάμε πάλι θα ήθελα να θέσουμε κάποιους όρους»

ghosting

2) Αν όμως δεν θέλεις να πάρεις το αυστηρό σου ύφος και να ακουστείς πιο ψυχρή, η life coach Stephanie Michelle σου προτείνει να το αναφέρεις, καθώς είναι κάτι το οποίο όντως συμβαίνει, το να εξαφανίζεται, αλλά δεν θες να δείξεις ότι σε νοιάζει κιόλας! Η ειδική προτείνει να απαντήσεις:

«Α, πέρασε καιρός. Πώς και έστειλες πάλι;»

3)      Εάν είσαι όμως εκείνη η τύπισσα που θέλει να έχει το πάνω χέρι και δεν ανέχεται και πολλά πολλά, μπορείς πολύ απλά να του εξηγήσεις πως θα χρειαστείς μια συγγνώμη έτσι ώστε να τον φέρεις ενώπιον των ευθυνών του. Απλό- λιτό- απέριττο:

«Νομίζω μου χρωστάς μια συγγνώμη»!

4)      Ένας τρόπος να πεις αυτό που θες αλλά να μην έχεις και τόσο αυστηρό ύφος, ειδικά αν είσαι η αστεία της παρέας, είναι να ξεκινήσεις με ατάκα Candler Bing :

«Α, ώστε δεν έχασες το τηλέφωνό σου… μάλιστα!»

5)      Ή στο ίδιο mood αν θες να του κόψεις τη φόρα: «Α, ελπίζω να είναι όλα καλά στη ζωή σου, θα ήθελα να μην απασχολήσεις ξανά με τη δική μου… Bye!» Και μαχαίρι στην καρδιά!

6)       Βέβαια, αφού είμαστε και ενήλικες (οι περισσότεροι) καλό θα ήταν, εάν το ξεπεράσαμε, να το πούμε ευθέως:

«Sorry, έχω προχωρήσει. Καλή συνέχεια!»

Ότι κι αν αποφασίσεις να στείλεις, να θυμάσαι ένα πράγμα. Τώρα έχεις εσύ το πάνω χέρι. Εκμεταλλεύσου το για να οδηγήσεις τα πράγματα εκεί που θα ήθελες!

Διάβασε ακόμη:

Γιατί οι άνθρωποι κερατώνουν; Η σεξολόγος απαντά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet