Και έρχεται εκείνη η στιγμή που τελικά για τους Χ-Ψ λόγους χωρίζεις. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο για κανέναν όμως μερικές φορές πρέπει να συμβεί. H πρώτη σου οργανική αντίδραση είναι να γυρίσεις στην ασφάλεια ή να βρεις κάποιον να «γεμίσει» το κενό! Όμως ίσως πρέπει να κρατηθείς λίγο προτού κάνεις το επόμενο βήμα και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, μετά από κάθε χωρισμό.

Δεν είναι τυχαίο που λένε πως κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και θες να κάνει ό,τι μπορείς για να ξεφύγεις από αυτό το φρικτό συναίσθημα. Όμως σκέψου πως όταν είσαι σε σχέση μαθαίνεις να υπάρχεις και μέσα από τον άλλο. Ή μάλλον συνηθίζεις. Και μετά από κάθε χωρισμό δε βγαίνεις ο ίδιος και πρέπει να μάθεις πάλι τον εαυτό σου. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να περάσεις ένα διάστημα μόνη σου.

Όταν χωρίζεις μένεις μισός

Όταν χωρίζεις αισθάνεσαι και μένεις μισός. Κλισέ το ξέρω αλλά ισχύει. Το μαζί φέρει άλλες ευθύνες, άλλες συνήθειες και άλλο χαρακτήρα! Τώρα πρέπει να μάθεις να τα βρίσκεις πάλι με τον εαυτό σου, να περνάς καλά, να ανακαλύψεις εκ νέου τα όριά σου. Πρέπει να συμπληρώσεις το «μισό» σου που έχασες με εσένα κι όχι με κάποιον άλλον.

Χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις

Όπως όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή, χρειάζεσαι ένα διάστημα να το επεξεργαστείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τον χωρισμό. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι έγινε και πιο συγκεκριμένα τι ΣΟΥ συνέβη! Μην καταπιέσεις συναισθηματικά τον εαυτό σου. Κλάψε θρήνησε, ξέσπασε, φώναξε, άσε την κατάθλιψη να σε κυριεύσει και μόνο πιο δυνατή θα βγεις από αυτό. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα δεν εξαφανίζονται επειδή τα διώχνεις, απλά συσσωρεύονται, πράγμα που σημαίνει πως κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν. Οπότε είναι καλύτερα να τα βιώνεις τη στιγμή που έρχονται παρά να ξεσπάσουν ξαφνικά σαν τσουνάμι.

χωρισμό

Συναισθηματική ωριμότητα

Και στο πετάω έτσι άκυρα και μόνο του γιατί εάν δεν αφήνεις διαλείμματα ανάμεσα στις σχέσεις σου δεν θα μπορέσεις να «σχηματιστείς» συναισθηματικά. Μετά από κάθε σχέση χρειάζεται να περάσεις ένα διάστημα επαναπροσδιορισμού. Τι ανέχεσαι και τι όχι, τι ζητάς από τον εαυτό σου και από τους άλλους, ποια θες να είναι η καθημερινότητά σου και οι στόχοι σου. Όλα αυτά είναι δύσκολα και πολλές φορές είναι εύκολο να αφήσεις κάποιον άλλον «καινούργιο» να τα κάνει για σένα. Μπορεί να μου πεις «ναι αλλά έχω βρει ένα καλό παιδί και μου αξίζει μετά από τις δύσκολες σχέσεις που πέρασα». Αυτό που σου αξίζει στην πραγματικότητα δεν είναι το καλό παιδί- καλά παιδιά υπάρχουν και δεν χάνεις την ευκαιρία της ζωής σου αν κάνεις pass σε 2-3. Όμως μπορεί να χάσεις την ευκαιρία σου να γνωρίσεις εσένα και τις ανάγκες σου κι αυτό είναι ένα κενό που θα μεγαλώνει με τον χρόνο.

Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο

Είναι λογικό να μη σε κρατάει το σπίτι ορισμένες φορές και άλλες να σε «ρουφάει» το κρεβάτι. Όλα αυτά είναι οκ! Θα σε βοηθήσει να βγαίνεις με φίλους, να δεις την οικογένειά σου και γενικά να περάσεις χρόνο με αυτούς που σε αγαπούν και θα σε στηρίξουν. Προσπάθησε να κάνεις όλα αυτά που σου αρέσουν και δεν μπορούσες ή δεν έκανες μέσα στη σχέση. Πάντως μην αφήσεις τον εαυτό σου να βουλιάξει τελείως. Πειραματίσου, δοκίμασε καινούργια πράγματα και που ξέρεις μπορεί να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν.  

χωρισμό

Διαβάστε περισσότερα: Κι αν σου έλεγα πως μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην με ένα χάπι;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet