Εκεί που νόμιζες ότι είναι όλα μαύρα, δεν υπάρχει ελπίδα να βρεις έναν άνθρωπο να συνεννοηθείς, συνάντησες εκείνον και άρχισες να ονειρεύεσαι ταξίδια, κοινές εξόδους, στιγμές πάθους. Όλα κυλούν ομαλά το πρώτο διάστημα (max 3 μήνες συνήθως διαρκεί το ροζ συννεφάκι) με προβλήματα επικοινωνίας βέβαια και αραιές συναντήσεις, αλλά τα προσπερνάς γιατί υπάρχει χημεία και πάνω απ όλα είσαι θετικός άνθρωπος και με κατανόηση. Ώσπου μία μέρα, έτσι ξαφνικά, άρχισαν να αραιώνουν τα τηλέφωνα, να αργούν να απαντηθούν τα μηνύματα και εσύ να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες ότι μάλλον δεν το είδε, είχε δουλειά και ότι άλλο σε καθησυχάζει..

Ακόμα γελάω όταν θυμάμαι αντίστοιχη δική μου περίπτωση που έκανε ολόκληρες μέρες να απαντήσει σε ένα απλό μήνυμα. Που να του ζητούσα να λύσει και εξίσωση πιθανοτήτων! Kαι εγώ τι έκανα κάθε φορά;

Σκεφτόμουν μία λίστα με πιθανούς λόγους που δεν απαντούσε:

  • Έχει δουλειά
  • Δεν το έχει δει
  • Δεν έχει σήμα εκεί που είναι
  • Είναι με κόσμο και δεν μπορεί να απαντήσει κάτι γλυκό
  • Θα με πάρει αργότερα να μιλήσουμε
  • Χάλασε το κινητό του
  • Χάλασε το δικό μου κινητό και δεν λαμβάνω μηνύματα (έχεις ήδη ξεκαρδιστεί ε;)
  • Χτύπησε και είναι στο νοσοκομείο
  • Τον απήγαγαν εξωγήινοι (θα ήταν μια πιθανότητα χαχαχα)

Περνά η μέρα και βλέπω ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί, αλλά απάντηση μηδέν. Επειδή έχω ανησυχήσει τον καλώ στο τηλέφωνο να δω αν είναι τουλάχιστον καλά. Και μάντεψε! Δεν απαντά! Κάθομαι όλη μέρα/μέρες σε αναμμένα κάρβουνα και κάνω σενάρια επιστημονικής φαντασίας μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα και να μου απαντήσει: «συγνώμη είχα άσχημη μέρα, θα μιλήσουμε αργότερα». Το αργότερα άργησε μία εβδομάδα για να έρθει η κολλητή μου να μου πει: Καλώς ήρθες στο club των «διαβάστηκε»! Παρακαλώ; Πώς είπατε; Διαβάστηκε; τι είναι αυτό πάλι!

Αυτό φίλη μου είναι η απάντηση του άλλου: ότι θα εμφανίζεται, απαντά, περνά χρόνο μαζί σου, όταν θέλει εκείνος. Ναι καλά διάβασες, εκείνος! Και μην τον πολυ-ζορίζεις κιόλας, γιατί αυτό το διάστημα δεν μπορεί να κάνει σχέση λόγω δουλειάς / δεν έχει ξεπεράσει την πρώην / δεν νιώθει έτοιμος / έχει ψυχολογικά / δεν έχει χρόνο / δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες/ κάνει κρύο / έπεσε έξω το χρηματιστήριο / κοκ.

Ιστορίες παρόμοιες που δυστυχώς ακούμε ότι κρατούν μήνες για να μην πω χρόνια με παρόμοιες συμπεριφορές από πλευράς αντρών. Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι οι γυναίκες έχουν αρχίσει και αποδέχονται αυτές τις συμπεριφορές. Όχι, αρνούμαι να βαφτίσουμε το παράλογο, φυσιολογικό! Ας ξυπνήσουμε όλες, τι έχουμε πάθει; Πώς είναι δυνατόν το δεδομένο (όταν κάποιος με καλεί επιστρέφω το τηλεφώνημα) να έχει καταντήσει ζητούμενο και να είμαστε οκ με αυτό;

Σε αυτές τις περιπτώσεις που καταλαβαίνεις ότι μπήκες στο club των «διαβάστηκε», χωρίς καν προειδοποίηση από το έτερον ήμισυ, θεωρώ ότι υπάρχουν 3 δρόμοι:

Τον στέλνεις λεκτικά σε ταξίδι μακρινό χωρίς επιστροφή διόλου ευχάριστο για εκείνον και αναπαυτικό (για να μη χρησιμοποιήσω απρεπείς εκφράσεις)

Αν είναι πρόσφατη η γνωριμία και δεν έχεις προλάβει να δεθείς μαζί του ΤΥΝ (Thank You, Next) η μόνη λύση, γιατί προβλέπεται μεγάλη ταλαιπωρία και δεν έχεις χρόνο για άλλα δάκρυα .

Προσπαθείς να δεις τι φταίει μέσω της επικοινωνίας

Αν όμως έχεις αρχίσει να τον ερωτεύεσαι, δύσκολη η συνέχεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να προσπαθήσεις να μιλήσεις μαζί του, αν φιλοτιμηθεί βέβαια να απαντήσει στις κλήσεις/ μηνύματά σου. Υπάρχουν και αυτές οι φορές, σπάνιες μην παίρνεις θάρρος, που μπορεί να έχει γίνει παρεξήγηση και ο διάλογος σας φέρει πάλι κοντά.

Του μένεις αξέχαστη

Και το καλύτερο το άφησα τελευταίο γιατί θέλει θάρρος, το οποίο όλες το έχουμε αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα το βρούμε. Φίλη μου, ήρθε η ώρα όλες εμείς να καταστείλουμε τη μάστιγα του «διαβάστηκε» με έναν τρόπο που θα τους μείνει αξέχαστος. Ο αγαπημένος σου συνεχίζει να μην απαντά στα μηνύματά σου;

Κρατιέσαι και δεν βάζεις πρωί – βράδυ το «ain’t no sunshine when she’s gone”, γιατί δε θα βοηθήσει την κατάστασή σου, δίνεις μία τελευταία ευκαιρία και του στέλνεις ένα μήνυμα. Στέλνεις και μία ερώτηση στην Πυθία των #ΤheRealAncientMemes μπας και σε βοηθήσει. Μέσα σου όμως ξέρεις ότι δε θα εμφανιστεί!

Και τότε παίρνεις την απόφαση να εμφανιστείς εσύ μπροστά του εκεί που δεν το περιμένει!! Πού; Σπίτι / γραφείο/ στέκι, όπου ξέρεις ότι σίγουρα θα τον βρεις. Και εκεί, face to face περιμένεις εξηγήσεις για την εξαφάνισή του. Πίστεψέ με θα είναι έτοιμος να λιποθυμήσει μόλις σε δει μπροστά του, που να του μιλήσεις κιόλας!

Το έχεις κάνει εικόνα; Ναι, ναι είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε σενάριο είχες σκεφτεί! Κατά 99% τον έχεις χάσει τον γκόμενο, αλλά μεταξύ μας ποτέ δεν τον είχες πραγματικά. Το σίγουρο είναι ότι δε θα ξεχάσεις ποτέ την αποσβολωμένη , όλο τρόμο και απορία έκφρασή του (γιατί πίστεψέ με θα φοβάται ότι θα τον κάνεις ρεζίλι) και για χρόνια θα το θυμάσαι και θα γελάς μέχρι δακρύων με τις κολλητές σου. Όσο γι’ αυτόν, θα του μείνεις αξέχαστη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα του γίνει μάθημα ώστε την επόμενη φορά να σκεφτεί διπλά προτού αφήσει μία ακόμα γυναίκα στο διαβάστηκε.

Φαντάσου η κάθε μία από εμάς, τουλάχιστον σε ένα άντρα που βρισκόταν στο δρόμο της, τον αντιμετώπιζε όπως προτείνω παραπάνω. Πιστεύω ότι θα μειώνονταν στο ελάχιστο αντίστοιχες περιπτώσεις, γιατί οι άντρες θα καταλάβαιναν ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι αποδεκτά και έχουν εξίσου άσχημες συνέπειες για τους ίδιους. Αν το τολμήσεις, στείλε μου εντυπώσεις στο ΙG : @ipineloveu για να σχολιάσουμε – γελάσουμε, δώσουμε δύναμη και σε άλλες γυναίκες να το κάνουν πράξη. Άλλωστε το TheNotebook.gr έχει στόχο να γίνει η παρέα όλων των γυναικών.

ΥΓ: Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, κοίταξε τον καθρέπτη σου, φόρεσε το πιο όμορφο χαμόγελό σου, άνοιξε την πόρτα, βγες στον κόσμο. Ζήσε!!!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet