Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μια σχέση; Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ανάλογα με την ηλικία σου; Τελικά, πόσες φορές πρέπει να κάνεις σεξ για να είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση; Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ, γενικώς;  Αυτοί είναι οι πρώτοι τίτλοι που εμφανίζονται αν γκουκλάρει κανείς «σεξ στη σχέση» ή κάτι παρόμοιο. Κι όπως φαίνεται το «πρέπει» κυριαρχεί.

Αρχικά, δεν «πρέπει» να κάνεις τίποτα- μόλις μπει το «πρέπει» μπροστά από μια πράξη που θα φέρει απόλαυση, τότε αυτή χάνεται και μετατρέπεται σε αγγαρεία. Ενώ συνήθως το σεξ είναι πηγή ευχαρίστησης, κάποιες φορές μπορεί να προκαλεί σημαντική δυσφορία στο ζευγάρι. Ακόμη κι αν κάποιος αισθάνεται ικανοποιημένος με τη σεξουαλική του ζωή, μπορεί να ανησυχεί για την επίδοσή του, όταν ακούει άλλους να περιγράφουν τι κάνουν στην κρεβατοκάμαρά τους, και πόσο συχνά. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν εξαρτάται από τη συχνότητα ή από συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές. Αντίθετα, στηρίζεται στο βαθμό στον οποίο οι σεξουαλικές εμπειρίες σας δημιουργούν ευχαρίστηση σε εσάς και την/ τον σύντροφό σας.

ζευγάρια

Σεξ και απόλαυση

Το μόνο σίγουρο «πρέπει» είναι ότι η σεξουαλική πράξη πρέπει να γίνεται για την απόλαυση. Το νόημα είναι η ικανοποίηση και των δύο πλευρών ανάλογα με τις επιθυμίες και των δυο πλευρών. Σε μια σχέση είναι σημαντικό το σεξ!  Ναι, αλλά τη σχέση την κρατάνε κυρίως άλλα πράγματα όπως η επικοινωνία και η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού. Το εάν θα κάνεις σεξ κάθε μέρα, μια φορά τη βδομάδα ή τον μήνα δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει η επαφή όταν το κάνεις, η ποιότητα και η σύνδεση.

Είναι σύνηθες και φυσιολογικό να αναρωτιέται κανείς για τη σεξουαλική του ζωή μέσα σε μια σχέση. Για παράδειγμα, μπορεί ένα ζευγάρι να διαβάσει στατιστικές που αναφέρουν ότι το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ 3 φορές την εβδομάδα. Μπορεί, όμως, να μην γνωρίζει ότι αυτό ενδέχεται να είναι η μέση τιμή από ένα μεγάλο εύρος. Έτσι εάν δεν κάνει σεξ 3 φορές την εβδομάδα αλλά πιο λίγο, μπορεί το ζευγάρι να βγάλει λάθος συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα της σχέσεις του.

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν (και το σύντροφό σου) στο να καταλάβεις αν κάνεις σεξ επειδή «πρέπει» ή αν κάνεις σεξ επειδή το θες εκείνη τη στιγμή:

  • Η αναμονή ή η προσδοκία της σεξουαλικής επαφής δημιουργεί χαρά, ενθουσιασμό και διέγερση; Ή μήπως δημιουργεί ενοχές, την αίσθηση της πίεσης ή της υποχρέωσης;
  • Επίσης, πώς νιώθεις μετά τη σεξουαλική επαφή. Αισθάνεσαι ικανοποίηση, χαλάρωση και ευχαρίστηση; Ή αισθάνεσαι ενοχή, θυμό, αδιαφορία και απογοήτευση;
ζευγάρια

Η πίεση που ασκείται στα ζευγάρια να κάνουν σεξ, είναι ανυπόφορη για πολλούς και δημιουργεί λανθασμένη αντίληψη για το πού πρέπει να βασίζεται μια σχέση. Διερωτήσου λοιπόν, γιατί βασίζεις την υγεία της δικής σου σχέσης στη συχνότητα που κάνει ένα άλλο ζευγάρι σεξ; Ειδικά στο θέμα σεξ τα «πρέπει» δεν έχουν καμία θέση γιατί το σεξ ικανοποιεί -ή πρέπει να ικανοποιεί- τα «θέλω».

Διαβάστε επίσης: Σκέφτεσαι να χωρίσεις; Γιατί τότε μένεις; Οι ειδικοί απαντούν!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet