Ο χώρος του μηχανοκίνητου αποτελεί ένα γνώριμο περιβάλλον για την Κατερίνα. Από μικρή ηλικία βρισκόταν γύρω από αυτοκίνητα, ενώ τα καλοκαίρια τα περνούσε κυρίως στο συνεργείο του μπαμπά της στην Τρίπολη, βοηθώντας στην εξέταση και επισκευή των αυτοκινήτων. Μεγαλώνοντας μέσα στο οικογενειακό αυτοκίνητο, ένα γαλλικό Peugeot 205 Rallye, η Κατερίνα δεν μπορούσε να μην αγαπήσει την ταχύτητα αλλά και το αυτοκίνητο γενικότερα.

Τα πρώτα βήματα

Πολύ σύντομα η σπίθα μεγάλωσε για την Κατερίνα και έγινε επιθυμία να βρίσκεται στο χώρο του motorsport. Παράλληλα με τις σπουδές της, αποφασίζει ότι δεν τη γεμίζει να είναι απλά ένας ακόμη θεατής στους αγώνες, αλλά θέλει η ίδια να είναι ενεργό κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λίγο αργότερα παίρνει την απόφαση και ξεκινά εθελοντικά να συμμετέχει στην οργάνωση αγώνων αυτοκινήτου. Αν και λάτρης της ταχύτητας, η Κατερίνα δεν χάνει ευκαιρία και αρκετά συχνά βρίσκεται και γύρω από αυτοκίνητα παλαιότερης ηλικίας (αντίκες) τα οποία αγαπά.

Η “καθοριστική” απόφαση.

Η σημαντική στιγμή για την Κατερίνα, έρχεται στο τέλος του πρώτου κύκλου των σπουδών της, όπου αποφάσισε να μην αγοράσει ένα νέο συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά να προχωρήσει σε ανακατασκευή εκείνου του οικογενειακού αυτοκινήτου, του Peugeot 205 Rallye με την απόλυτη συμβολή του πατέρα της σε όλη τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα με την εργασία της ως ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική με έδρα την Αθήνα, ξεκινά τη δράση της ως εθελόντρια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με συμμετοχή σε σπουδαία αθλητικά γεγονότα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ERC – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2018-2019, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Regularity Ράλι 2017).

Παρά το δύσκολο και χρονοβόρο πρόγραμμα της, συνεχώς παρακολουθεί σεμινάρια τα οποία συμβάλλουν στην εξέλιξη της στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ γίνεται και μέλος της υπεύθυνης ομάδας για τη διεξαγωγή των ιδιωτικών δοκιμών προετοιμασίας για ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Το βάπτισμα του πυρός

Τα πρώτα δειλά βήματα για την Κατερίνα γίνονται σε αγώνες δεξιοτεχνίας. Το 2018, συμμετέχει επιλεκτικά σε κάποιους αγώνες regularity, με ξεχωριστή στιγμή την 1η θέση στη κατηγορία F με ένα Ford Anglia Super. To 2019, η συμμετοχή στο Κλασσικό Ράλι ΣΙΣΑ με ένα αυθεντικό Austin Mini Cooper S τη φέρνει στην 1η θέση και πάλι στην κατηγορία F. Η ενεργός δράση δε σταματά εδώ, αφού την ίδια χρονιά κάνει την πρώτη της εμφάνιση και σε αναβάσεις.

Το κοινό όνειρο

Η ίδια, ωστόσο, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι σε αγώνες αυτοκινήτου, έχει ως όνειρο την συμμετοχή της σε αγώνες ράλι. Με τον αδερφό της Γιώργο αποφασίζουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και δημιουργούν το Rally Diaries, όπου μοιράζονται τις εμπειρίες τους και ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λένε πως, αν θες κάτι πολύ και το πιστεύεις, μάχεσαι γι’ αυτό. Έτσι κι εκείνη: μετά από πολλή δουλειά της ομάδας, το 2019 τα αδέρφια Μπράτσου εμφανίζονται στους αγώνες με το γαλλικό Peugeot 205 GTi.

Νέα σχέδια

Η φετινή χρονιά αποτελεί μία νέα πρόκληση για την Κατερίνα. Αποφασίζει να λάβει μέρος σε μία νέα μορφή αγώνων για την ίδια και να συμμετάσχει σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης με χωμάτινη φόρμουλα, ενώ σε οργανωτικό επίπεδο της δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, το Ράλι Ακρόπολις.

Αισιόδοξο μήνυμα

Εκτός όμως από την ενασχόληση με τους αγώνες, η Κατερίνα ασχολείται με την παρουσία του Rally Diaries στα social media, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της απολαμβάνει βόλτες στη πόλη και την εξοχή, διαβάζει και ψάχνει κάτι καινούριο για να καταπιαστεί. Με το βλέμμα στο μέλλον και την αγάπη της για αυτά που της δίνουν ώθηση για να συνεχίσει να εξελίσσεται η Κατερίνα Μπράτσου, αποτελεί μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας πως αν θες κάτι πολύ μπορείς να το πετύχεις.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet