Μια γυναίκα με αντρικό μυαλό”, όπως έλεγε ο πατέρας της, ελεύθερη και αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη με το κοινωνικό κατεστημένο, η Simon de Beauvoir καταφέρνει να γίνει μια από τις πιο δυνατές πνευματικές φωνές του 20ου αιώνα.

Γεννιέται στη Γαλλία στις 9 Ιανουαρίου του 1908, σπουδάζει φιλοσοφία και εκλέγεται ως καθηγήτρια στη Σορβόννη. Φεμινίστρια, ακτιβίστρια, φιλόσοφος και συγγραφέας με κείμενα που έως σήμερα παραμένουν σύγχρονα και πολύ ουσιαστικά. Το έργο της Το δεύτερο φύλο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του φεμινιστικού κινήματος. Υπήρξε συνιδρύτρια της σχολής του Υπαρξισμού μαζί με τον σύντροφο της, φιλόσοφο και συγγραφέα Jean-Paul Sartre, καθώς και με τον Albert Camus.

Simon de Beauvoir

Ορίστε πέντε πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για τη ζωή αυτής της τόσο σημαντικής προσωπικότητας 

1. Μεγάλωσε σε αυστηρή καθολική οικογένεια

Η Σιμόν γεννήθηκε σε μια εύπορη και συντηρητική οικογένεια της Γαλλίας, με πολύ αυστηρή καθολική εκπαίδευση. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε εκκλησιαστικά σχολεία και έφτασε σε σημείο να σκέφτεται να ακολουθήσει και εκείνη μοναστική ζωή. Όμως, σε ηλικία περίπου 14 χρονών αποστράφηκε την εκκλησία και απομακρύνθηκε εντελώς από την πίστη και τη θρησκεία. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την επιστήμη, τη λογική και τη φιλοσοφία. 

2. Υπήρξε το νεότερο μέλος της Ακαδημίας Φιλοσοφίας στην ιστορία της Σορβόννης

Σπούδασε στη Σορβόνη Φιλοσοφία και σε ηλικία 21 ετών γίνεται το νεότερο μέλος της Ακαδημίας Φιλοσοφίας. Στη διατριβή της ασχολήθηκε με το έργο του Leibniz 

Simon de Beauvoir

3. Γνωριμία με τον Jean-Paul Sartre 

Στα 21 της γνωρίζει τον συμφοιτητή της Jean-Paul Sartre και αναπτύσσουν μια έντονη ερωτική σχέση που βασίζεται σε μια βαθιά πνευματική ένωση.

Διάβασε τη συνέχεια στο Greekbooks.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet