Τα φυτά ομορφαίνουν πάντα έναν χώρο. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι μας ανεβάζουν τη διάθεση και βοηθούν στην ηρεμία. Πολλές φορές όμως δεν είναι εύκολο λόγω χρόνου να τα φροντίσουμε κι έτσι το ερώτημα που κάνουμε στους εαυτούς μας, εμείς που μας αρέσουν τα φυτά, είναι αν πρέπει να βάλουμε αληθινά ή ψεύτικα.

Αληθινά φυτά

•         Καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος  που πρέπει να έχουμε κατά νου, αφού είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ρύπους κάθε μέρα.

•         Βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα φυτά, λόγω κυρίως των χρωμάτων αλλά και της μυρωδιάς τους επηρεάζουν τη διάθεση και την ψυχική μας υγεία.

•         Βοηθούν στη συγκέντρωση και τον προγραμματισμό. Τα αληθινά φυτά βέβαια έχουν υποχρεώσεις. Χρειάζεται να προγραμματίσεις το πότε θα τα ποτίσεις, πότε θα τα περιποιηθείς, πότε χρειάζεται να κάνεις μεταφύτευση κλπ.

Ψεύτικα φυτά.

•         Δεν χρειάζονται φροντίδα. Μπορείς να τα βάλεις σε μια γωνιά και να τα ξεχάσεις. Επίσης έχεις την ελευθερία να λείπεις όσο και όποτε θες.

•         Εάν έχετε ζωηρά κατοικίδια που επισκέπτονται συχνά τις γλάστρες σας και κάνουν το σπίτι χάλια με χώματα, τα ψεύτικα φυτά είναι η σωστή επιλογή.

•         Τα ψεύτικα φυτά έχουν γίνει πολύ ωραιότερα από παλιά  λόγω πολλών παραγόντων, όπως η ποιότητα και η τεχνολογία του μεταξιού ή άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται για έναν πιο δυναμικό συνδυασμό ματ και γυαλιστερών φινιρισμάτων. Όπως και να έχει, φαίνονται καλύτερα κι από τα αληθινά μερικές φορές!

Διάβασε επίσης: https://www.thenotebook.gr/living/spiti/10-fyta-esoterikou-chorou-idanika-gia-to-fthinoporo/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet