Το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου. Αφού απολαμβάνουν άφθονο ήλιο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπα με λιγότερο ηλιακό φως, με μικρότερες και συχνά πιο ζοφερές μέρες. Αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο και για τους ανθρώπους, παρεμπιπτόντως. Ευτυχώς, δεν χρειάζονται όλα τα φυτά το έντονο φως του ήλιου για να ευδοκιμήσουν. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να επιβιώσουν στο χαμηλό φωτισμό ενός σπιτιού, ακόμα και όταν ο ήλιος δύει νωρίτερα.

Είτε επιλέξεις έναν πόθο, είτε ένα φυτό κροταλίας, είτε μία από τις άλλες επιλογές που παραθέτουμε παρακάτω, δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Αυτά τα 8 έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε φως και θα σου κρατούν συντροφιά όλη τη σεζόν. Δες τα και διάλεξε το ιδανικό ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού σου.

8 φυτά που δε χρειάζονται πολύ φως και είναι ιδανικά για το φθινόπωρο και το χειμώνα

φυτά

Μονστέρα

Ενώ η μονστέρα μεγαλώνει πιο γρήγορα σε περιβάλλοντα με έντονο έμμεσο φως, εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

φυτά

Ζάμια

Η ζάμια αγαπά το μέτριο έως χαμηλό έμμεσο φως. Συν του ότι χρειάζεται να την ποτίζεις μόνο κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Το ιδανικό φυτό για εσένα που δε θέλεις ή ξεχνάς να ασχοληθείς.

φυτά

Δράκαινα

Αυτό το μεγάλο φυτό τραβάει τα βλέμματα με τους μίσχους του που συχνά πλέκονται και τα αγκαθωτά φύλλα του. Έξτρα μπόνους: Αφαιρεί τα χημικά από τον αέρα.

φυτά

Σανσεβιέρια

Η Σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο εύκολα στη φροντίδα φυτά. Εκτός από ότι είναι απόλυτα χαρούμενο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν χρειάζεται επίσης πολύ νερό.

φυτά

Πεπερόμια

Το πεπερόμια είναι φιλικό προς τα κατοικίδια, ανέχεται το χαμηλό έμμεσο φως και ξεχωρίζει από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου με τα μοναδικά χοντρά πράσινα φύλλα του σε σχήμα κουταλιού.

φυτά

Πόθος σατέν

Αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος πόθος. Είναι ένας cool πόθος. Είναι πιο γεμάτος, έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ασημί-γκρι σημάδια και τα πηγαίνει τέλεια σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό.

φυτά

Αρωματική δράκαινα

Αυτό το εύκολο στην ανάπτυξη φυτό, που ευδοκιμεί σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό, έχει όμορφα πράσινα φύλλα με χρυσό στο κέντρο τους.

φυτά

Φυτό κροταλίας

Αυτό το μοναδικό φυτό έχει μακριά, κυματιστά φύλλα που μοιάζουν με δέρμα φιδιού. Πόσο cool; Κάθε φύλλο έχει, επίσης, μια όμορφη μωβ κάτω πλευρά.

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet