Είμαι σίγουρη ότι ψάχνοντας το αγαπημένο σου άρωμα θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποια μπουκαλάκια αρωμάτων γράφουν Eau de Parfum και κάποια άλλα Eau de Toilette.
Γνωρίζεις ποια είναι όμως η πραγματική σημασία; Το άρωμα είναι η τελευταία πινελιά που θα ολοκληρώσει την εμφάνισή σου και θα αναδείξει τη θηλυκότητα και το σεξαπίλ σου. Για το λόγο αυτό είτε είσαι λάτρης των αρωμάτων είτε όχι, είναι καλό να γνωρίζεις κάποιες βασικές διαφορές που υπάρχουν στο χώρο της αρωματοποιίας, γιατί θα σου φανούν απίστευτα χρήσιμες καθώς επιλέγεις το άρωμα που θα σε συντροφεύσει.

parfum

Eau de Parfum ή Eau de Toilette;

Μπορεί να φαίνεται το ίδιο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το Eau de Parfum έχει ένα ποσοστό από αρωματικά έλαια μεταξύ 15% και 20%, ενώ στα πιο έντονα αρώματα μπορεί να φτάσει και το 30%. Το ποσοστό αυτό στο Eau de Toilette πέφτει στο 10% και δεν ξεπερνά το 15% κάτι το οποίο το κάνει πιο ελαφρύ, ιδανικό να φορεθεί από το πρωί. Τέλος υπάρχει και το Eau de Cologne όπου η μυρωδιά δεν έχει μεγάλη διάρκεια γιατί τα αρωματικά έλαια δεν ξεπερνούν το 5%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά εάν λοιπόν, θέλεις ένα άρωμα το οποίο θα έχει μακρά διάρκεια μέσα στη μέρα, το Eau de Parfum είναι αυτό που ψάχνεις. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο που ενδεχομένως θα ανανεώσεις κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα προτίμησε το Eau de Toilette.

Διάβασε επίσης: Body Butter: Αν νομίζεις ότι είναι μόνο για το καλοκαίρι ξανά σκέψου το!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet