Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές σε ανθρακούχο νερό έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Είναι μια στροφή που γεννήθηκε από τη ζήτηση των καταναλωτών προφανώς και σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ανθρακούχο νερό έχει γίνει βασικό ποτό για πολλούς ανθρώπους.

Για μερικούς, ένα κουτάκι ή ένα μπουκαλάκι με ανθρακούχο νερό είναι απλώς μια αφρώδης, αρωματισμένη απόλαυση. Για άλλους είναι ίσως μια ευκαιρία να φτάσουν κοντά στα 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

νερό

Μπορεί όμως το ανθρακούχο νερό να αντικαταστήσει πραγματικά το κανονικό νερό;

Η απάντηση είναι ότι το ναι, το ανθρακούχο νερό είναι εξίσου υγιεινό με το κανονικό νερό — τις περισσότερες φορές όμως.

Ανθρακούχο νερό VS Φυσικό νερό

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ανθρακούχο νερό. Πρόκειται για νερό με διοξείδιο του άνθρακα. Δεν είναι σόδα, μην μπερδεύεσα, που μπορεί να περιέχει ζάχαρη. Υπάρχουν μάλιστα και ανθρακούχα μεταλλικά νερά που είναι φυσικά ανθρακούχα, από την πηγή τους δηλαδή.

Μπορεί όμως να αντικαταστήσει το φυσικό νερό; Ναι, αρκεί να μην περιέχει νάτριο ή  ζάχαρη. Το ανθρακούχο νερό ενυδατώνει το ίδιο καλά με το κανονικό νερό. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι το προστιθέμενο διοξείδιο του άνθρακα εμποδίζει το σώμα να απορροφήσει το αφρώδες νερό διαφορετικά από το κανονικό νερό. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι ένα άτομο θα πίνει λιγότερο νερό μετά την άσκηση, εάν του προσφέρεται ανθρακούχο νερό αντί για κανονικό νερό.

νερό

Φαίνεται μάλιστα ακόμα ότι το ανθρακούχο νερό:  

  • Μειώνει την αίσθηση της ανάγκης να καθαρίσεις επίμονα το λαιμό σου
  • Σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τα γεύματα
  • Κάποιους ανθρώπους τους βοηθάει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας
  • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείς από τα ανθυγιεινά αναψυκτικά, καθώς δεν  έχει θερμίδες και προσφέρεται σε διάφορες γεύσεις.
  • Γίνεται απολαυστικό αν προσθέσεις λεμόνι, μέντα, δυόσμο, αγγούρι κ.λπ.

Προσέξτε ωστόσο την ετικέτα για ανθυγιεινά πρόσθετα.

Διάβασε ακόμη: Eau de Parfum VS Eau de Toilette: Ποιες είναι οι διαφορές;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet