Με το πρώτο του τραγούδι “Thank You”, ο Άγγελος Πεντάρης κινείται ανάμεσα στη rock και το hip-hop για να αφηγηθεί μια ιστορία που καταφέρνει να συνδυάσει τη θεωρία των πιθανοτήτων με την πραγματικότητα των δυνατοτήτων που του δίδαξε η παραπληγία του. 

Μπορεί να τον έχεις γνωρίσει ως ντράμερ, που με κάθε χτύπημα της μπαγκέτας του μεταδίδει στο κοινό το πάθος και τη χαρά του. Μπορεί να τον έχεις πετύχει να μιλά για τη ζωή του με την εγκεφαλική παράλυση, και για το πώς κατάφερε, με επιμονή και θετική διάθεση, να υπερβεί την κινητική του αναπηρία. Σήμερα, θα ακούσεις το τραγούδι του.

Ο Άγγελος Πεντάρης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική του σταδιοδρομία: αντλώντας περήφανα έμπνευση από τη μέχρι στιγμής πορεία του (και φυσικά χωρίς να αποκρύπτει τις λιγότερο αστραφτερές στιγμές της), εγκαινιάζει στις 12 Απριλίου αυτή τη νέα του καλλιτεχνική εποχή με το “thank you”, ένα κομμάτι αδίστακτα προσωπικό και αναζωογονητικά ειλικρινές που φέρει την ταυτότητά του με κάθε δυνατό τρόπο: από τους στίχους και την ενορχήστρωση μέχρι την παραγωγή. 

Το τραγούδι παντρεύει τον απροσποίητο πλούτο της ροκ με στοιχεία – τόσο ρυθμικά όσο και στιχουργικά – του hip-hop: στο “thank you”, όλα τα όργανα είναι αληθινά και ηχογραφούνται στα Gem Studios σε μία λήψη, κάτι που παραπέμπει στις τεχνικές που προτιμούσαν οι θρυλικές ροκ μπάντες των 70s· δυσεύρετο πια, καθώς οι ηλεκτρονικοί artificial ήχοι κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία του σήμερα.

Ταυτόχρονα, οι εμφανείς ραπ επιρροές του Άγγελου δίνουν στο κομμάτι έναν χαρακτήρα σχεδόν εμπιστευτικό, σα μια από καρδιάς συζήτηση με τον ακροατή που δεν είναι πλέον ένας άγνωστος, αλλά ένας κοντινός φίλος.

Στο βίντεο κλιπ, το οποίο επιμελήθηκε η creative director Έλενα Δομαζάκη, θα κοιτάξεις μέσα από την κλειδαρότρυπα και θα γίνεις, για λίγο, μάρτυρας μιας εσωτερικής αναμέτρησης δύο αντίθετων δυνάμεων: είναι μια σχέση αντιπαράθεσης και συμφιλίωσης, ανταγωνισμού και συνεργασίας, πολέμου και ειρήνης. 

Σε έναν κόσμο που κυνηγά τον επιφανειακό εντυπωσιασμό, επιδεικνύοντας το χρήμα, την πρόσκαιρη υλική ευχαρίστηση και τον τυχοδιωκτισμό, ο Άγγελος προτιμά να στρέψει το βλέμμα προς τα μέσα και να νοιώσει όσα οι περισσότεροι προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Αντί να κρύψει τη θλίψη, την απογοήτευση, τον πόνο κάτω από το χαλί, εκείνος τους δίνει το χέρι. Μας προσκαλεί (ή μήπως προκαλεί) να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, αγκαλιάζοντας τη δυσκολία, το εμπόδιο, το απρόοπτο ως απαραίτητο σκαλί στο δρόμο προς την ευτυχία, το οποίο δεν μπορούμε – και δεν χρειάζεται – να υπερπηδήσουμε.

Οι στίχοι του δεν μοιράζονται την κενή υπεροψία του μέσου «οδηγού αισιοδοξίας» μαζικής κατανάλωσης. Αντιθέτως, μαρτυρούν τις αναταράξεις στο ταξίδι ενός ανθρώπου, του οποίου η τετραπληγία, και φυσικά τα κοινωνικά στερεότυπα που κινούνται σα δορυφόροι γύρω της, έχουν συχνά μετατραπεί σε σκοτεινά σύννεφα που κρύβουν τη συνέχεια του δρόμου.

«Οι άνθρωποι», όπως εξηγεί ο Άγγελος, «έχουμε δύο πλευρές μέσα μας. Το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό. Η συνειδητοποίηση πως αυτά συνυπάρχουν είναι η ουσία της ανθρώπινής μας ιδιότητας».

Το τραγούδι του είναι αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής ενδοσκόπησης και αντανακλά την πραγματικότητα όπως αυτή είναι – χωρίς περιττά φίλτρα και παραπλανητικούς εξωραϊσμούς. Ξεκινά να το γράφει για τον εαυτό του, ως φωτεινή υπενθύμιση για τις πιο δύσκολες στιγμές του, καταλήγει όμως να το τραγουδά για οποιονδήποτε αισθάνεται πως έχει παγιδευτεί σε ένα αδιέξοδο. Το μόνο που σου ζητά: Όταν το ακούσεις και πάρεις ό,τι χρειαστείς, να το δώσεις με τη σειρά σου σε κάποιον άλλο που θα το έχει ανάγκη. 


Λίγα λόγια για τον Άγγελο Πεντάρη
Ο Άγγελος Πεντάρης γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Σε ηλικία τεσσάρων μηνών, έγινε σαφές ότι δεν θα μπορούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του, ανίκανος να ζήσει μια ανεξάρτητη ζωή. Ωστόσο, εκείνος εναντιώθηκε στη διάγνωσή του και κατόρθωσε με εντατική φυσιοθεραπεία και καθημερινή άσκηση να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του και να ζήσει χωρίς περιορισμούς.

Στα 12, ανακάλυψε τα ντραμς: μερικά χρόνια αργότερα έγινε ένας από τους τρεις φοιτητές του έτους του που αποφοίτησαν από το Los Angeles College of Music, απ᾽όπου και πήρε με honours πτυχίο Bachelor of Music με έμφαση στο Drum Performance. Σήμερα, είναι επαγγελματίας ντράμερ, μουσικός παραγωγός, και motivational speaker, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, κινείται επαγγελματικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, έχοντας συνεργαστεί με πληθώρα συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, και διοργανώνοντας τακτικά sold-out solo live performances σε μερικούς από τους πλέον γνωστούς χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας.

“Thank you” όλες οι πληροφορίες με μια ματιά για το κομμάτι
Τίτλος τραγουδιού: thank you
Ερμηνεία: Άγγελος Πεντάρης
Στίχοι: Άγγελος Πεντάρης
Ενορχήστρωση: Άγγελος Πεντάρης, Αχιλλέας Διαμαντής
Κιθάρα/Μπάσο: Αχιλλέας Διαμαντής
Ντραμς: Άγγελος Πεντάρης
Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering: Gem Studios – Αχιλλέας Διαμαντής
Βίντεο κλιπ:
Χορευτές: Γιωργής Δερέσκος, Χρήστος Τζοβάρας
Creative Direction/Production: Έλενα Δομαζάκη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!