Εάν σου αρέσει λίγο η μόδα και θες να μάθεις ένα δυο πράγματα παραπάνω, το ντοκιμαντέρ του Ertflix, American Style είναι για εσένα. Ειδικοί της μόδας, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι εξηγούν το πως εξελίχθηκε η αμερικάνικη μόδα, τις επιρροές της από την Ευρώπη αλλά και το πως απέκτησε τη δική της ταυτότητα καθώς έγινε η leader των τάσεων.

Θα μάθεις για τα κοινωνικά κινήματα που «μίλησαν» και εκφράστηκαν μέσα από τη μόδα, για την πρώτη εβδομάδα μόδας αλλά και για το πως στήθηκε όλη η βιομηχανία σε μια Αμερική που μέχρι τις αρχές του 50 ήταν βαθιά συντηρητική και τα ρούχα ήταν ομοιόμορφα ώστε να αποτελούν τις «καθημερινές στολές» των ανθρώπων. Θα φτάσεις μέχρι την περίοδο της καταναλωτικής υπερβολής των 80s!

Η Υπόθεση

Η πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του CNN American Style αποτελείται από τέσσερα επεισόδια. Είναι μια παραγωγή της Vox Entertainment και της Doc Shop Productions και εξετάζει την αλλαγή του στυλ της Αμερικής μέσα στις δεκαετίες και πώς αυτό αντανακλά στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κλίμα της εποχής.

Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με γνώστες σε θέματα μόδας και pop φιγούρες όπως ο Τιμ Γκαν, η Ντόνα Κάραν, ο Κάρσον Κρέσλεϊ, η Βανέσα Γουίλιαμς, η Μπέβερλι Τζόνσον, ο Ιζαάκ Μιζράχι, η Κρίστι Μπρίνκλεϊ, ο Τζον Βαρβάτος, η Νταϊάν φον Φιούρστενμπεργκ, ο Αντρέ Λεόν Τάλεϊ και πολλοί άλλοι, η σειρά παρουσιάζει τις εμβληματικότερες στιγμές της μόδας και της pop κουλτούρας, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει από προνομιακή θέση την πασαρέλα της αμερικανικής ιστορίας.

Διάβασε ακόμα: Οι classic ταινίες που πρέπει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο στο Netflix!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet