Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποτελεί τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική γιορτή του καλοκαιριού δίνοντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να παρακολουθηθεί θεάματα υψηλής ποιότητας, προερχόμενα από όλον τον κόσμο.

Φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συμπληρώνει 69 έτη και το γιορτάζει με 93 παραγωγές σε μόλις 85 ημέρες.

«Και όλα αυτά μέσα σε έναν κόσμο που φλέγεται», όπως αναφέρει στο σημείωμά της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνων, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Συνολικά συμμετέχουν 2.500 διεθνώς αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι περφόρμερ και δημιουργοί από τον χώρου του θεάτρου και της μουσικής. Ανάμεσα τους θα δούμε και νέους, πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες που αν και βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους έχουν δεχτεί διθυραμβικές κριτικές.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σημείωσε: «Οι παραστάσεις μας φέτος έχουν έναν προσανατολισμό πολιτικό, με την έννοια ότι θέτουν στο επίκεντρό τους τις προκλήσεις της συμβίωσης στις σύγχρονες κοινωνίες: το αίτημα για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και συμπερίληψη, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά.

Το νήμα αυτό διατρέχει τον προγραμματισμό μας από την Πειραιώς 260 ως το Ηρώδειο και τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου» τονίζει και συνεχίζει αναφερόμενη στο ερώτημα που ταλανίζει τις δημιουργίες των καλλιτεχνών: «Πώς να ζήσουμε τη ζωή μας; Πώς να αντέξουμε τη ζωή μας;».

Δείτε εδώ όσα ξεχωρίσαμε και βάλτε τα στη λίστα σας για να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτες και όμως αληθινές: Ιστορίες για τα Oscars που λίγοι τις γνωρίζουν/θυμούνται

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet