Το σεξ απλά…

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, έχει μεγάλη αξία να διαπαιδαγωγούνται οι άνθρωποι πάνω σε βασικά πράγματα στο σεξ, όπως οι υγιείς σχέσεις και η συναίνεση, καθώς όλο αυτό το διάστημα μας δίδαξε ότι και τα βασικά δεν είναι δεδομένα! Η συγκεκριμένη σειρά μεταφέρει στην οθόνη μας υπαρκτά πρότυπα σχέσεων και δικαιολογημένες απορίες και τα παρουσιάζει από τη σκοπιά εφήβων -που μόλις ανακαλύπτουν τις ορμές, το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους- χωρίς κόμπλεξ και αμηχανία.

Η ρεαλιστική απεικόνιση των πραγμάτων

Έξυπνη προσθήκη στη σειρά είναι η μητέρα του πρωταγωνιστή η οποία είναι θεραπεύτρια του σεξ κι έτσι γίνεται πιο εύκολο στο show να παρουσιάσει σοβαρές συζητήσεις που αφορούν στο σεξ και τη σεξουαλικότητα. Το σεξ δεν πρέπει να παρουσιάζεται μόνο σαν κάτι που … Οφείλει να είναι τρομερά σέξι, διασκεδαστικό και ελκυστικό καθώς αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Φυσικά είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά πρέπει να παρουσιάζεται, ειδικά στα παιδιά, στην πραγματική του διάσταση. Να έχουν όλες τις πληροφορίες για το πώς θα είναι ασφαλές και για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι.

Είναι οκ να είσαι εσύ!

Επιπλέον είναι ένα show που δεν παρουσιάζει αποκλειστικά ετεροφυλοφιλικές σχέσεις. Ο κολλητός του Ότις είναι έγχρωμος, γκέι με φανταχτερό γούστο στη μόδα. Το πρώην κορίτσι του ερωτεύτηκε ένα άλλο κορίτσι. Και κάπως έτσι περνάει το μήνυμα ότι όποια κι αν είναι η σεξουαλικότητά σου, είναι οκ! Θα μου πείτε, πρέπει να το εμφανίσουμε και στην τηλεόραση αυτό; Ναι! Πρέπει να το δηλώνουμε παντού γιατί όντως είναι οκ να αγαπάς και να θες όποιον σου κάνει κέφι. Στη σειρά συναντάμε πολλούς χαρακτήρες που ανήκουν στην LGTBQI+ κοινότητα στις δύο σεζόν που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Μερικοί έχουν αποδεχτεί τον εαυτό τους και είναι περήφανοι για το ποιοι είναι και άλλοι φοβούνται ή το ψάχνουν ακόμα…

Μίλα!

Υπάρχει και το παράδειγμα της κοπέλας στη σειρά η οποία έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση και βιώνει μια πληθώρα συναισθημάτων. Ενώ στην αρχή προσποιείται πως δε συνέβη κάτι το τρομερό, σιγά σιγά συνειδητοποιεί την κατάσταση και δέχεται υποστήριξη και προστασία από τον ευρύτερο κύκλο της. Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το λέμε: μιλήστε και ζητήστε βοήθεια! Δεν πρέπει να ντρέπεστε και να φοβάστε τίποτα!

Τέλος, υπάρχει η άποψη ότι το σεξ είναι ιδανικό, τακτικό και καθαρό. Όλα αυτά είναι μακριά από την αλήθεια! Το σεξ είναι περίπλοκο, όπως οι σχέσεις μας, όπως η ζωή μας! Η σειρά με πολύ απλό, προσιτό και φιλικό τρόπο απαντά σε καίρια ερωτήματα και περνάει υπέροχα μηνύματα. Πάντα θα χαιρόμαστε να υπάρχουν σειρές σαν κι αυτή!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet