Σε κάθε ταινία μικρού μήκους, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον δημιουργό της είναι να καταφέρει να πει πολλά μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Είναι μια υψηλή άσκηση ισορροπίας που απαιτεί δεξιοτεχνικούς χειρισμούς και εξαιρετικά ανεπτυγμένη ικανότητα σύνοψης. Το Super, διαθέσιμο μέσω Ertflix, πετυχαίνει στην αποστολή του.

Η Ευθαλία Παπακώστα και ο Αργύρης Πανταζάρας είναι οι ηθοποιοί που δίνουν κινηματογραφική ζωή στο όραμά του Νικόλα Κούλογλου, σε αυτό που αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Ο 35χρονος δημιουργός τοποθετεί την (ερωτική) ιστορία που μας παρουσιάζει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ. Ένας πολύ κοινός χώρος δηλαδή, εντελώς… αντιερωτικός κατά βάση. Το παν, ωστόσο, σε όλα είναι το πώς θα τα δεις, πώς θα τα προσεγγίσεις. Και στην τελική, we found love in a hopeless place, που μας τραγουδούσε κάποτε και η Ριάνα.

Δίπλα σε ράφια από προϊόντα βλέπουμε, τι ταιριαστό και πόσο συμβολικό, μια σχέση με ημερομηνία λήξης. «Καταναλώνεται», περνάει από το ελκυστικό, το ποθητό στο «μετά». Η κεντρική ιδέα της ταινίας είναι ο χωρισμός. Ο επώδυνος, αυτός που δεν επιλέγεις εσύ, αυτός που σε πονάει βαθιά, σαν μικρός θάνατος.

Με πιο απλά λόγια, η ιστορία αυτής της μικρού μήκους ταινία στο Ertflix έχει ως εξής: Η Πέννυ και ο Τζέιμς συναντιούνται στο σουπερ μάρκετ για το πρώτο τους ραντεβού. Κουβεντιάζουν για τα αγαπημένα τους φρούτα, την ψυχανάλυση, τις πιο κρυφές τους φαντασιώσεις. Φλερτάρουν και κάνουν σεξ στο ασανσέρ του καταστήματος.

Όσο το καρότσι τους γεμίζει, η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει. Λίγο πριν φτάσουν στο ταμείο, θα αναγκαστούν να παραδεχτούν κάτι σημαντικό. Βρίσκονται ήδη σε σχέση. Ο ένας με τον άλλον.

μικρού μήκους
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet