Η Τζέιν αποφοίτησε πρόσφατα από το κολλέγιο και πιάνει δουλειά ως βοηθός ενός ισχυρού στελέχους της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς της περιλαμβάνει να διευκολύνει τη ζωή όλων των άλλων αναλαμβάνοντας όλες τις ανεπιθύμητες δουλειές, από το delivery μέχρι το να καθαρίζει τον καναπέ του casting.

Μετά από ένα περιστατικό που την ταράζει απευθύνεται στο HR. Αυτό είναι και το επίκεντρο της ταινίας, η αγωνιώδης συνομιλία μεταξύ της Τζέιν και του εκπροσώπου του HR που όχι μόνο αγνοεί τις νόμιμες ανησυχίες της, αλλά απειλεί ρητά τις προοπτικές της καριέρας της και ουσιαστικά παραδέχεται ότι το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τόλμησε να κάνει Αναφορά.

Ταινία

Το The Assistant είναι ένα εκπληκτικό έργο που αφηγείται ακλόνητα μια ιστορία της καθημερινής ζωής και της καθημερινής κακοποίησης, ψυχολογικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής, μιας γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο. Η Τζέιν δεν βρίσκεται μόνο σε μειονεκτική θέση λόγω του φύλου της, αλλά και επειδή είναι ένα αξιοπρεπές, εξυπηρετικό άτομο. Δεν πρόκειται για αποκάλυψη του Γουάινστιν, αλλά το αφανές αφεντικό της Τζέιν έχει κάτι από τον διαβόητο μεγιστάνα του κινηματογράφου.

Παίζουν: Julia Garner, Matthew Macfadyen, John Orsini, Noah Robbins, Kristine Froseth, Mackenzie Leigh, Purva Bedi

Παρασκευή 10/3 στις 22:00 στην ΕΡΤ2

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet