Όταν ξεκινούσε το Sex Education το 2018, ήταν πραγματικά ένας εντελώς άλλος κόσμος. Μόλις που είχαν αρχίσει οι παραγωγές να μπαίνουν στη λογική της ισότιμης εκπροσώπησης ανδρών-γυναικών, Λευκών-Μαύρων-Λατίνων και δεν είχαν καν φτάσει στο επίπεδο να κατανοούν τα gender issues.

Κι όμως, η σειρά έκανε μια μικρή επανάσταση και αποτύπωσε, όχι ετσιθελικά, όχι με το ζόρι, αλλά πλήρως οργανικά, τόσο τα «παραμελημένα» φύλα, όσο και το σεξ συνολικά.

Αυτό ήταν και παραμένει ως και σήμερα, μετά το τέλος της, το σημαντικότερό της κληροδότημα. Ότι απελευθέρωσε τη συζήτηση γύρω από το σεξ, έκανε πολλά ταμπού να μην είναι ταμπού.

Στην 4η σεζόν που είναι από την Παρασκευή διαθέσιμη στο Netflix, βλέπουμε την μεγαλύτερη συμπερίληψη που έχει υπάρξει ποτέ σε σειρά. Όχι μόνο σε επίπεδο φύλου και σεξουαλικότητας, αλλά και σε επίπεδο ατόμων με ειδικές ανάγκες νοητικά και σωματικά.

Sex Education

Υπερφόρτωση χαρακτήρων

Κι ίσως αυτό να είναι το λάθος του σεναρίου. Σε μια σειρά 8 επεισοδίων που έχει και 3 σεζόν πίσω της, δεν μπορείς να χωρέσεις τόσους χαρακτήρες και να τους δώσεις και ατομικά storylines. Η 4η σεζόν είναι υπερμπουκωμένη. Έχουμε το βασικό στόρι, δηλαδή τη σχέση της Μέιβ και του Ότις. Έχουμε τις περιπέτειες του Έριξ και τη σύγκρουση της θρησκευτικής του κοινότητας, της χριστιανικής του ταυτότητας με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Έχουμε τη μαμά του Ότις με το νεογέννητο μωρό. Έχουμε την Έιμι που προσπαθεί να ξεφύγει από τον επί της ουσίας βιασμό που υπέστη στο λεωφορείο. Έχουμε τη Ρούμπι που είναι πια χωρίς τους άλλους δύο από το Moordale και πορεύεται μόνη ουσιαστικά.

Έχουμε τον Άνταμ και τη σχέση με τους γονείς του. Τον Τζάκσον και τη σχέση με τις μαμάδες του και τον ανδρισμό του. Τη Βιβ Οντουσάνια και τα ερωτικά της σκιρτήματα. Τους Καλ που βασανίζονται από την οικονομική αδυναμία να προχωρήσουν στη φυλομετάβαση. Τον Άιζακ που καλείται να επιβιώσει ως άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο με χαλασμένο ασανσέρ.

Sex Education

Και τα παραπάνω είναι μόνο τα storylines των χαρακτήρων που ξέραμε. Μέσα σε αυτά, έρχονται να προστεθούν και οι ιστορίες της τρανς κοπέλας Άμπι και της τρανς κοπέλας Ρόμαν που είναι σε σχέση, αλλά και η Αΐσα που έχει πρόβλημα με την ακοή της. Την ασέξουαλ «Ο», την sex advisor του κολεγίου Cavendish όπου φοιτά ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του Moordale (Ότις, Έρικ, Έιμι, Τζάκσον, Βιβ, Καλ, Ρούμπι κ.α.). Τον αδερφό της Μέιβ. Τον καθηγητή της στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο Wallace. Την θεία του Ότις που εισβάλει στο σπίτι για να βοηθήσει με το μωρό και βλέπουμε το πώς ήταν με τη μαμά του μικρές.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!