Κι ενώ δεν είναι του χαρακτήρα μου, γιατί είμαι φοβιτσιάρα, τώρα τελευταία έχω κολλήσει και βλέπω σειρές θρίλερ οι οποίες μάλιστα βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Μετά το Dahmer αποφάσισα να ξεκινήσω το The Watcher στο Netflix.

Ξεκίνησα να το βλέπω γιατί αφενός είναι νούμερο 1 στις προτιμήσεις στο Netflix και αφετέρου επειδή το story είναι λίγο πολύ ο χειρότερος εφιάλτης όλων μας και φαντάσου κάποιος το έχει περάσει!

Η υπόθεση μας παρουσιάζει ένα νέο ζευγάρι που μετακομίζει με τα παιδιά του στο σπίτι των ονείρων του. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει! Αρχίζουν να λαμβάνουν γράμματα από έναν άγνωστο αποστολέα που υπογράφει ως The Watcher (Παρατηρητής). Τα γράμματα γίνονται ολοένα και πιο απειλητικά και πιο προσωπικά, με τον Παρατηρητή να γνωρίζει υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Η παράνοια και ο τρόμος κυριεύει το ζευγάρι και τα παιδιά τους που νιώθουν ανασφαλείς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, με την σκέψη ότι πάντοτε κάποιος τους παρακολουθεί.

Netflix

Η σειρά των 7 επεισοδίων βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2018 στο άρθρο του New York Magazine με τίτλο «The Haunting of a Dream House», που υπέγραφε ο Reeves Wiederman.

Το άρθρο αναφέρεται στο ζευγάρι Maria και Derek Broaddus οι οποίοι τον Ιούνιο του 2014, λίγο μετά τα 40ά γενέθλια του Derek, αγόρασαν το σπίτι των ονείρων τους, κοντά στην περιοχή όπου μεγάλωσε η Maria. Λίγο μετά και αφού είχαν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης, οι Broadduses άρχισαν να λαμβάνουν ανώνυμα γράμματα από τον Watcher.

Το πρώτο γράμμα ήταν φιλικό και καλωσόριζε το ζευγάρι στη γειτονιά: «Αγαπητέ καινούριε γείτονα του 657 Boulevard, Επίτρεψέ μου να σε καλωσορίσω στη γειτονιά…»

Η συνέχεια όμως είναι τρομακτική τα γράμματα που ακολούθησαν γίνονταν όλο και πιο εχθρικά, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο τα τρία μικρά παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 5, 8 και 10 ετών! Όπως είναι φυσικό, οι Broadduses άρχισαν να νιώθουν πως κινδυνεύουν και για αυτό ζήτησαν τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας με σκοπό να μάθουν ποιος έστελνε τις απειλητικές επιστολές.

8 μήνες αφότου είχαν μετακομίσει στο σπίτι οι Broadduses έβαλαν πωλητήριο στο σπίτι το οποίο όμως δεν πουλήθηκε ποτέ. Μετά από πολλές προσπάθειες απέσυραν το πωλητήριο και έκαναν μήνυση στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, John και Andrea Woods, επειδή είχαν αποκρύψει τις επιστολές που είχαν λάβει και οι ίδιοι, χωρίς να τους προειδοποιήσουν. Τελικά βρήκαν έναν ενοικιαστή για να νοικιάσει το σπίτι (και να ανακτήσουν μέρος της επένδυσης) και κατάφεραν τελικά να το πουλήσουν τον Ιούλιο του 2019 για 500.000 δολάρια λιγότερο από ό, τι πλήρωσαν για αυτό, πέντε χρόνια νωρίτερα.

Netflix
Το σπίτι έχει γίνει πλέον αξιοθέατο

Η αστυνομία όσο και ιδιωτικός ντεντέκτιβ που είχε προσλάβει η οικογένεια, προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο και να δώσουν απαντήσεις στους Broadduses. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα η αστυνομία του Westfield δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να φτάσει στην ταυτότητα του The Watcher…

https://www.youtube.com/watch?v=5HDkw100sXQ

Διαβάστε επίσης: The Crown: Οι νέες φωτογραφίες πριν την πρεμιέρα του 5ου κύκλου και η αντίδραση του παλατιού

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet