Το Γεγονός

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’60 και η 23χρονη Αν, μια φοιτήτρια λογοτεχνίας ανακαλύπτει πως πάσχει «από εκείνη την ασθένεια που πλήττει μόνο γυναίκες και τις μεταμορφώνει σε νοικοκυρές». Η Αν είναι έγκυος και σε μια χώρα και μια εποχή που τιμωρεί την έκτρωση με ποινή φυλάκισης, οι επιλογές της είναι μετρημένες: Είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, κάτι που θα σημάνει το τέλος της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας της, είτε θα βρει έναν άλλο, παράνομο τρόπο για να την τερματίσει.

Πρωταγωνιστούν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Λουάνα Μπαϊραμί


18

Ακολουθεί την καθημερινότητα μιας παρέας μαθητών λυκείου στο Πέραμα, παγιδευμένης ανάμεσα στην οικονομική κρίση, τα οικογενειακά προβλήματα και την ανεξέλεγκτη ρατσιστική βία. Η ταινία εστιάζει σε δύο νεαρούς: τον Μιχάλη και τον Στέλιο. Ο πρώτος είναι ένα ευαίσθητο αγόρι ενώ ο δεύτερος έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Πρωταγωνιστούν:  Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Κλέλια Ανδριολάτου


Μαύρα Γυαλιά

Ένα call girl πολυτελείας γίνεται στόχος ενός μανιακού δολοφόνου, χάνοντας την όρασή της σε μια προσπάθεια να του ξεφύγει. Στην πορεία θα συναντήσει ένα ορφανό αγόρι από την Κίνα το οποίο αναζητά η αστυνομία και με το οποίο θα αντιμετωπίσουν από κοινού τον serial killer.

Πρωταγωνιστούν: Ιλένια Παστορέλι, Άζια Αρτζέντο, Άντρεα Ζανγκ, Αντρέα Γκερπέλι


Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο είναι ένας νεαρός και απερίσκεπτος Ισπανός ναυτικός, ο οποίος το 1519 αναγκάζεται λόγω χρεών να συμμετάσχει στην αποστολή του θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου στα νησιά Μαλούκου του ινδονησιακού αρχιπελάγους.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet