Είναι Πέμπτη και Πέμπτη σημαίνει σινεμά και ταινίες! Σήμερα στην ατζέντα μας έχουμε συναρπαστικές πρεμιέρες που μας κάνουν να ανυπομονούμε να πάμε στις αίθουσες με έναν κουβά pop corn, νάτσος και μια μεγάλη coke!

Matrix

Η αναμονή τελείωσε! Το sequel του Matrix Universe είναι πλέον στους κινηματογράφους! Το “Resurrections” ακολουθεί όλη τη διαδρομή του διστακτικού κι αμήχανου Τόμας προς τη μεταμόρφωσή του σε ατρόμητο (κι ερωτευμένο) Μεσσία, βάζοντας αυτήν τη φορά σε ανάλογο δίλημμα και την Τίφανι/Τρίνιτι. Οι μηχανές είναι και πάλι σε απόλυτο έλεγχο του κόσμου γύρω από τους ήρωες. Οι επαναστάτες έχουν φύγει από την Ζάιον για την πανομοιότυπη Ιώ, και ο πράκτορας Σμιθ έχει ένα μικρό μυστικό, ενώ πόρτες τηλεμεταφοράς ανοιγοκλείνουν ασταμάτητα. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή και η δράση είναι καταιγιστική.


Σμύρνη μου αγαπημένη.

Πρόκειται για τη διασκευή της ομότιτλης επιτυχημένης παράστασης της Μιμή Ντενίση, και μας μεταφέρει στο 1916 όπου η Σμύρνη του περασμένου αιώνα παίρνει σάρκα και οστά. Η ιστορία κινείται γύρω από την εύπορη οικογένεια των Μπαλτατζήδων. Ο ένας αδελφός Μπαλτατζής, ο σύζυγος της Φιλιώς, είναι βενιζελικός κι ο άλλος βασιλικός, ο γιος ερωτεύεται μια υπηρέτρια, η κόρη έναν Βρετανό αριστοκράτη. Ο μπαμπάς Τούρκος υπηρέτης είναι συμβιβαστικός και φιλέλληνας, ο γιος του και οικογενειακός σοφέρ θα συστρατευτεί με τον Κεμάλ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους πιο περιφερειακούς χαρακτήρες – ένας καλός κι ένας κακός Αμερικανός διπλωμάτης, ένας γενναίος (ο Χρυσόστομος Σμύρνης) κι ένας φιλοτομαριστής (ο διοικητής της πόλης Στεργιάδης) Έλληνας αξιωματούχος. Η ταινία δεν θυμίζει σε τίποτα παλιό Ελληνικό κινηματογράφο, αντίθετα φωτίζει κάθε πτυχή της πλοκής με ιστορικά ντοκουμέντα δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.


Φεγγαρόσκονη

Ένα μοντέρνο γερμανικό παραμύθι ζωντανεύει με φαντασία και χιούμορ, υποστηρίζοντας ιδέες ενάντια στο μπούλινγκ και μιλά για τη δύναμη της φιλίας και το σεβασμό των φύλων. Ο καλοκάγαθος κύριος Ζουζούνης, είναι ένα σκαθάρι που μιλά και βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική αναζήτηση: να βρει δυο ανθρώπους με καθαρή καρδιά, οι οποίοι σύμφωνα με μια προφητεία μπορούν να τον βοηθήσουν να ανακτήσει το έκτο του πόδι! Που βρίσκεται αυτό; Στο φεγγάρι φυσικά!


Gunda

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης που σοκάρει με την ωμότητα με την οποία αναδεικνύει την αντιοικολογική ανθρώπινη συμπεριφορά και συγκινεί με το πώς μετατρέπει μια χούφτα ζώα σε αληθινούς κινηματογραφικούς ήρωες. Εντυπωσιακά απλό και αποτελεσματικό, ανταμείβει κάθε υπομονετικό θεατή.

Διαβάστε επίσης: Πάμε Σινεμά; Οι ταινίες της εβδομάδας 16-23 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet