Morbius

Ένα παιδί με μια σπάνια πάθηση του αίματος, προσπαθώντας εναγωνίως να βρει θεραπεία για την ασθένειά του, εξελίσσεται σε νομπελίστα βιοχημικό, τα πειράματα του οποίου χρηματοδοτεί ο ομοιοπαθής και παιδικός του φίλος Μάιλο. Πλέον, η τελευταία λύση που απομένει είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου DNA με DNA νυχτερίδας-βαμπίρ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Το αντίτιμο, όμως, είναι να μετατραπεί ο Μόρμπιους σε ένα πλάσμα διψασμένο για αίμα.

Πρωταγωνιστούν:  Τζάρεντ Χάρις, Άντρια Αριόνα, Τζάρεντ Λέτο, Ματ Σμιθ


Πατέρας

Απολυμένος χωρίς αποζημίωση και ζώντας με την οικογένειά του κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο Νίκολα μαθαίνει πως η γυναίκα του αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη. Κι ενώ εκείνη νοσηλεύεται, η Πρόνοια τον κρίνει ανίκανο ως πατέρα και στέλνει τα δύο παιδιά τους σε ανάδοχη οικογένεια. Τότε, αποφασίζει να πάει με τα πόδια μέχρι το Βελιγράδι για να συναντήσει τον αρμόδιο υπουργό.

Πρωταγωνιστούν: Μπόρις Ισάκοβιτς, Γκόραν Μπόγκνταν, Νάντα Σαργκίν


Sonic: Η Ταινία 2

Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Shemar Moore


Τα Ρόδια του Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Η ταινία ξεκινά με ένα ανθρωπογεωγραφικό παιχνίδι. Μετά τη συμφωνία ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, το φθινόπωρο του 2020, ο Σεργκέι, ένας Αρμένιος αγρότης διαπιστώνει ότι ένα μέρος του οπωρώνα του, που είναι σπαρμένος με ροδιές, ανήκει πλέον στο Αζερμπαϊτζάν. Κάποιες ροδιές παραμένουν υπό αρμενικού εδάφους ενώ κάποιες ροδιές, του ίδιου όμως οπωρώνα, ανήκουν πια στον «εχθρό».

Σκηνοθεσία:  Θωμάς Σίδερης

https://www.youtube.com/watch?v=2SA8YkIExVw

Cunningham

Μια 3D κινηματογραφική εμπειρία με εμβληματικές χορογραφίες, ένα επίκαιρο αφιέρωμα στον θρυλικό χορογράφο Μerce Cunningham (1919 – 2009), ο οποίος δημιούργησε καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.

Σκηνοθεσία: Άλα Κόβγκαν


Γυναίκες Μαχήτριες – Η Τριπλή Απελευθέρωση

Η ιστορία κάποιων γυναικών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Ανάμεσα στο δρόμο της φυλακής, της εξορίας, ακόμη και του εκτελεστικού αποσπάσματος οι γυναίκες αυτές διατήρησαν την αξιοπρέπεια τους και έδωσαν το δικό τους αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet