Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας να τις απαντήσω. Ετοιμάζω ένα βίντεο που θα απαντάω στα ερωτικά σας προβλήματα. Πάμε να κάνουμε ένα q&a για τις σχέσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα προβληματικά ζώδια στο επίπεδο των σχέσεων.

Αυτός ο αδόκιμος πρόλογος είναι ένα δείγμα από αυτά που συνηθίζουν να λένε celebrities, influencers, instagrammers, Youtubers και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτό το πεδίο, ώστε να χτίσουν την καλή τους επαφή με το κοινό τους. Εσύ τους λες ότι σε παράτησε ο Θανάσης από το Μπραχάμι και τώρα στέλνει μηνύματα σε μια κολλητή σου, αυτοί σου απαντάνε, πιστεύεις ότι θα βρεις λύση από τις απαντήσεις τους ή θα πάρεις παρηγοριά αν σου πουν ότι τα έχουν περάσει κι αυτές, στην πραγματικότητα όμως αυτό που συμβαίνει είναι κάτι άλλο.

Υπάρχει από τη μία το προφανές, ότι δηλαδή οι Youtubers και οι κάθε λογής διάσημοι-διάσημες των social χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να ενισχύσουν το reach τους, για να πάρουν νέους ακόλουθους και να απλωθούν σε νέο κοινό, αλλά και να διαμορφώσουν ένα προφίλ που κάπως θα το εκμεταλλευτούν σε επίπεδο εμπορικών συνεργασιών.

Υπάρχει όμως και το αφανές, το αόρατο. Ποιο είναι αυτό; Ότι αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα ερωτικά μας προβλήματα με τον εαυτό μας, με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά και προτιμάμε να τα κοινοποιήσουμε μέσα από την πλατφόρμα που μας προσφέρει ένας Χ διάσημος.

Είναι η παρηγοριά, είναι το ξαλάφρωμα, είναι η αίσθηση πως «αυτή που είναι διάσημη κι έχει ζήσει τόσα, αν έχει περάσει και το δικό μου και έχει προχωρήσει, τότε θα με βοηθήσει να προχωρήσω κι εγώ». Είναι κι η ανάγκη να απευθυνθεί κάποιος σε ένα τεράστιο κοινό και να βρει περισσότερους ανθρώπους που να βιώνουν την ίδια κατάσταση, ώστε να μη νιώθει μοναξιά σε αυτό. Είναι αυτές οι ωραίες οι ψευδαισθήσεις που γεμίζουμε τους εαυτούς μας.

Ό,τι κι αν περνάς, όσοι και να το έχουν περάσει, όσο κι αν στο επικοινωνήσουν, πάλι μόνος σου θα είσαι στο βίωμα, μόνη θα το αντιμετωπίσεις, μόνοι μας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε συναίσθημα και στην πραγματικότητα δεν μας απαλύνει το ζόρι που δεν είμαστε οι μοναδικοί σε αυτό.

Youtubers και TikTokers θα κάνουν ειδικά βίντεο στο κανάλι τους που θα απαντάνε μόνοι ή μαζί με άλλους Youtubers στις ερωτικές ιστορίες που στέλνει το κοινό. Κοπέλες που έχουν απλώς 40-50 χιλιάδες ακόλουθους στο Insta, θα κάνουν ένα q&a γενικού περιεχομένου και μέσα σε όσα τους στείλουν, θα υπάρξουν και αρκετά μηνύματα που θα περιγράφουν σπαζοκεφαλιές σε επίπεδο ερωτικό.

Η Αγγελική Μανουσάκη, αυτή η ινσταγκραμική ζωδιολόγος-αστρολόγος-δεν έχω ιδέα τι είναι, βάσισε ένα τεράστιο κομμάτι της απήχησης της και της μετατροπής της σε influencer, με το να περιγράφει ζώδια με τρία-τέσσερα χαρακτηριστικά που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας στα ερωτικά.

Κάποτε, στο Demolition Man, ο Sylvester Stallone έβλεπε τη Sandra Bullock να τον προσκαλεί να κάνουν σεξ και αυτό να συμβαίνει με συσκευές προσομοίωσης και εικονικής πραγματικότητας. Ήταν πριν 29 χρόνια που βγήκε αυτή η ταινία και αυτή η σεξουαλική διεπαφή γινόταν στην εποχή μας.

Διάβασε τη συνέχεια στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet