Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Κάπως καλύτερο καιρό έχει κι έτσι μπορούμε επιτέλους να βγούμε απ’ το σπίτι μας χωρίς το φόβο πνευμονίας… οι άλλοι, βέβαια, γιατί εγώ είμαι βδομάδα παρά βδομάδα άρρωστη! Όπως μου έχει δείξει η μοίρα μου, αρρωσταίνω κλασικά Παρασκευή έτσι ώστε να μείνω μέσα το Σαββατοκύριακο, να «αναστοχαστώ» και να αναλογιστώ με την ησυχία μου την εβδομάδα που πέρασε και την εβδομάδα που έρχεται και κάπως έτσι αρχίζω και τα βλέπω κόκκινα!

Και μεταξύ μας κι όταν βγαίνω, τι καταλαβαίνω νομίζεις; Το προηγούμενο Σάββατο είχα βγει με μια παρέα και καθώς με γύριζε ο κολλητός μου ο Νίκος στο σπίτι, μας σταμάτησε η Αστυνομία. Ο Νίκος είχε χάσει πορτοφόλι, εγώ δεν είχα ταυτότητα πάνω μου –γιατί έχω «κούτελο» στην κοινωνία!– και δεν φτάνει που είμαστε και οι δύο απαράδεκτοι, όταν μου ζήτησε ο αστυνομικός τα στοιχεία μου, είπα με ύφος σα να έχω σπουδάσει νομική 12 χρόνια: «εμένα γιατί με ελέγχετε, κύριε;»…  Εκεί τα είδε και ο Νίκος κόκκινα οπότε ηρέμησα, μαζεύτηκα, και να είναι καλά τα παιδιά, μας άφησαν!

Αλλά αρκετά με εμένα, και θα παραμείνουμε στο κόκκινο: η Rihanna επέστρεψε και ήταν ντυμένη στα κόκκινα φορώντας ένα σύνολο Loewe στο Super Bowl και τραγούδησε 12 τεράστιες επιτυχίες της. Επιπλέον, αποκάλυψε πως 9 μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού είναι πάλι έγκυος! Εγώ, αν με ρωτάς, δεν περίμενα μωρό, περίμενα καινούργιο τραγούδι να έχω να ακούω στο αυτοκίνητο, αλλά ό,τι έχει εύκαιρο ο καθένας…  Ε! H Rihanna είχε μωρό!

Θα μείνω στα καλλιτεχνικά, όπου προφανώς θα έχει πάρει το αυτί σας (και το μάτι σας) τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις που γίνονται για την ψήφιση κατά πλειοψηφία της τροπολογίας για τους καλλιτέχνες. H επανάσταση άρχισε σύντροφοι και συντρόφισσες!  Κι επειδή σε αυτή τη χώρα τιμάμε τα έθιμά μας, πρώτα ξεσηκωνόμαστε, μετά κάνουμε κατάληψη, έπειτα αγνοούμε τις κλήσεις για διάλογο και φυσικά κάνουμε καριέρα τραγουδώντας στον αγώνα και κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις στο Facebook. Όπως αυτή του Αλκίνοου που με συντάραξε καθώς τάσσεται στο πλευρό των «αδελφών» του.

«Μας γεννά η θυσία των ωραιότερων ανθρώπων που πάτησαν τη γη. Ερχόμαστε από τους αιώνες. Κι εσείς, προσωρινοί διαχειριστές της αθλιότητας, ακαλλιέργητοι δούλοι της ασχήμιας, νομίζετε πως ορίζετε τις ζωές μας…». Και αφού κάνουν όλον αυτόν τον δρόμο «από τους αιώνες» για να μας «καλλιεργήσουν» τους ακαλλιέργητους, ελπίζω να έρχονται …«ειρηνικά»!

Αλλά άστα αυτά γιατί από την πολλή επανάσταση κάπως κουράστηκα, και πες μου λίγο τι εκφράζει περισσότερο τη φράση «εδώ ο κόσμος καίγεται…» και η Δαλάκα και η Ασημίνα συσκέπτονται! Τέλειωσε η «αιχμαλωσία» των κοριτσιών (τα έγραφα στην προηγούμενη Μουρμούρα μου) κι ήρθαν Ελλάδα, όπου κατέβηκαν από το αεροπλάνο έτοιμες για ξυλίκια και «θα δείτε τι θα σας κάνουμε, θα δείτε τι θα πάθετε!»  Έχει πει κάποιος στα κορίτσια πως έγινε ένας τεράστιος σεισμός στην Τουρκία όπου χάθηκαν τόσες ψυχές, για να μας νοιάζει με ποιους και εάν μίλησαν στο τηλέφωνο; Ψιλοσκασίλα μας κιόλας!

Δεν θα μπορούσα για το τέλος να μην αναφερθώ στον σεισμό που συντάραξε την Τουρκία και την πολύπαθη Συρία. Οι άντρες της ΕΜΑΚ μαζί με τους Τούρκους διασώστες έδωσαν γενναία μάχη με τον χρόνο, μέσα στα χαλάσματα προσπαθώντας να σώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν…  Ο απολογισμός των νεκρών είναι τραγικός…  Όμως μέσα από την τραγωδία γεννιέται η ελπίδα από τα μηνύματα που έγραψαν εκατοντάδες Τούρκοι ευχαριστώντας τους Έλληνες για την βοήθειά τους αλλά και από τα παιδιά που κατάφεραν να διασώσουν.

Αυτά για σήμερα και να θυμάστε: πάντα κουβαλάμε μαζί ταυτότητα, η Rihanna επέστρεψε, δεν χρειάζεται να προκαλούμε διχασμό χάριν εντυπώσεων και τέλος, μπορεί να έχει καταστραφεί ο κόσμος όλος, όμως ένα παιδί που επιβίωσε μέσα στα χαλάσματα, μπορεί να φέρει την ελπίδα!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Διάβασε ακόμα: H Μουρμούρα της Δευτέρας: Η Μπάρμπαρα, η ΕΡΤ και τα εξώδικα, αυτά που μου έμειναν από τα Grammys και το πολύ σημαντικό Survivor

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet