Θα πω την είδηση πρώτα: ο Andrew Tate συνελήφθη στη Ρουμανία για sex trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα. Εσύ μπορεί να τον ξέρεις από τη μέτρια καριέρα που έκανε ως kickboxer, από τη συμμετοχή του στο τηλεσκουπίδι Big Brother, από τις σεξιστικές δηλώσεις μίσους προς τις γυναίκες τις οποίες καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες για τον βιασμό τους και τις αποκαλεί και «εγγενώς τεμπέλες». Μαζί του συνελήφθη και ο αδερφός του- ωραίο σόι!

Η σύλληψή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους «οργισμένους Έλληνες», τους «Έλληνα ξύπνα σου κλέβουν την πατρίδα!» και τους «Βουνό μου λογικά κακός είσαι», οι οποίοι  άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και κατέβηκαν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν για το σύντροφο τον Tate! Λογικό. Με σύνθημα «Free TopG» κατέβηκαν οι άντρες οι «πολλά βαρείς», οι άντρες που χτυπάνε και το χέρι στο τραπέζι κι άμα λάχει και στο κεφάλι της γυναίκας τους, οι άντρες «μη μας φύγει κανένας πόντος» – …σταματώ!- κατέβηκαν το λοιπόν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν.

Πρώτη παρατήρηση: τι δουλειά έχεις Χαράλαμπε από το Κερατσίνι να διαδηλώσεις για τη σύλληψη ενός ηλίθιου από την Αμερική (λες και δεν έχουμε εμείς εγχώριους ηλίθιους); Δεύτερη παρατήρηση: τόσα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί, θέλω να πιστεύω ότι πήγαν για το τρολ και όχι στα σοβαρά, γιατί αλλιώς έχουμε σοβαρό κενό στην παιδεία μας. Τρίτη παρατήρηση: ποιος κάθεται και μεταφράζει από τα αγγλικά τις βλακείες που λέει ο Tate γιατί αγγλικά αμφιβάλλω αν ξέρουν όσοι διαδήλωσαν. Μάλιστα, αμφιβάλλω για το αν γνωρίζουν και ελληνικά! Τέταρτη παρατήρηση ή μάλλον σκέψη. Το κακό με τη δημοκρατία είναι ότι πρέπει να ανέχεσαι τον βλάκα και τον τρελό. Θα μου πεις, ποιον ορίζουμε βλάκα και ποιον τρελό;  Ας συμφωνήσουμε πως όποιος υποστηρίζει έναν βιαστή, διακινητή και εγκληματία, είναι (τουλάχιστον) και βλάκας και τρελός. Στη δημοκρατία λοιπόν, δεν μπορείς να φέρεις μια κλούβα να τους μαζέψεις, να τους ακουμπήσεις σε μια ψυχιατρική κλινική και να τους κλείσεις εκεί. Τους αφήνεις να υπάρχουν- και να ψηφίζουν…

Στα σοβαρά τώρα. Μεταξύ μας δεν ήταν 10-15 τρελοί που κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Έγινε κάλεσμα την Κυριακή και τη Δευτέρα μαζεύτηκε κόσμος να διαδηλώσει για ένα υπάνθρωπο, για ένα σκουπίδι- οκ, όλοι αυτοί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν; Με κάτι καλύτερο να ασχοληθούν; Τόσο μαλθακούς και ανίκανους νέους μεγαλώνουμε σε αυτή τη χώρα που η μόνη τους δύναμη είναι εκείνη του χεριού τους; Μητέρες και αδερφές δεν έχουν εκείνοι που διαδήλωσαν; Μου θυμίζουν τους χρυσαυγήτες που θαύμαζαν τον Χίτλερ αλλά γιόρταζαν το «ΌΧΙ»…  – τρικυμία εν κρανίω η φάση μας.

Ιστορικά αυτό που διδασκόμαστε ξανά και ξανά είναι πως από τον βλάκα, τον τρελό, τον παράλογο δεν γλιτώνεις ποτέ. Πρέπει να υπάρχουν εκεί ως μέτρο σύγκρισης. Μέτρο σύγκρισης με την κανονικότητα, την ορθότητα, τη λογική, του τι είναι αποδεκτό σε μια κοινωνία και τι όχι. Και οι Andrew Tate αυτής της ζωής δεν είναι αποδεκτοί.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet