Όλος ο πλανήτης είναι συγκλονισμένος με αυτά που έγιναν στο Τέξας. Συγκλονισμένος – όχι έκπληκτος. Δυστυχώς πλέον περιμένουμε πότε θα γίνει το επόμενο μακελειό στα σχολεία και προσευχόμαστε τουλάχιστον να μην έχει θύματα! Γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς το μπλοκ των όπλων είναι από τα πιο ισχυρά παγκοσμίως και την αξία τη μετράνε προφανώς σε δολάρια κι όχι σε ζωές.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, ένας 19χρονος άντρας, σκόρπισε τον θάνατο στο δημοτικό σχολείο Robb,στερώντας τη ζωή από 19 μαθητές και 2 δασκάλες για να πέσει τελικά νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Λίγες ώρες πριν, είχε στείλει ένα μήνυμα σε μια γνωστή του κοπέλα στο Instagram, δηλώνοντάς της ότι «είναι έτοιμος» να κάνει κάτι, χωρίς, ωστόσο, να της αποκαλύπτει τα φρικιαστικά του σχέδια.

Ήδη από τις αρχές του 2022 έχουν 212 mass shootings, σε μόλις δηλαδή 145 μέρες! Το αίτημα εκατομμυρίων πλέον Αμερικανών είναι να μπει φρένο στο εμπόριο όπλων και ζητά από νομοθέτες και πολιτικούς να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο λόμπι των όπλων! Σε ορισμένες Πολιτείες της Αμερικής το να πάρεις όπλο είναι τόσο εύκολο όσο να πάρεις γάλα! Πας απλά σε ένα mega store βλέπεις τι όπλο θες, λες μια δικαιολογία γιατί το θες, ψευτουπογράφεις κάπου και that’s it!

O δράστης, όπως αποκαλύφθηκε, είχε πέσει θύμα επαναλαμβανόμενου bullying. Και θα πει κανείς ότι δεν δικαιολογείται! Προφανώς και δεν δικαιολογείται στα μάτια του νόμου όμως μέσα στα εκατομμύρια παιδιά που δέχονται σκληρό εκφοβισμό κάθε χρόνο σε, ένα θα παρανοήσει και θα σκορπίσει το θάνατο.

 Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και τις πρώτες του Γυμνασίου, ο Ράμος δεχόταν κοροϊδίες από τους συμμαθητές του επειδή τραύλιζε αρκετά έντονα, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Ο Στίβεν Γκαρσία, που όπως δηλώνει ο ίδιος, ήταν κολλητός με τον Ράμος στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, παραδέχτηκε ότι ο τότε φίλος του περνούσε άσχημα. «Δεχόταν πολύ σκληρό bullying από πολλά άτομα… Στα social media, στο gaming, παντού». «Ήταν το καλύτερο παιδί, το πιο ντροπαλό. Απλώς χρειαζόταν να βγει από το καβούκι του», λέει σήμερα για τον Ράμος ο πρώην φίλος του.

Μια φορά, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του με μαύρο eyeliner, γεγονός που προκάλεσε πολλές κοροϊδίες online από κάποιους  που χρησιμοποιούσαν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για ομοφυλόφιλα άτομα. Ο Γκαρσία εξήγησε στην εφημερίδα ότι προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, όμως αργότερα μετακόμισαν με τους δικούς του σε άλλη περιοχή του Τέξας. Εκείνη την περίοδο ο Ράμος «άρχισε να φέρεται σαν διαφορετικός άνθρωπος… συνεχώς χειροτέρευε», σημειώνει ο νεαρός. Μετά τη μετακόμιση του φίλου του, ο Ράμος σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο και άρχισε να φορά μόνο μαύρα ρούχα και στρατιωτικές μπότες. Τότε ήταν που άρχισε να μακραίνει και τα μαλλιά του.

Και κάπως έτσι γεννιέται το τέρας! Συνήθως είναι ένα «τέρας» που περνάει ώρες μόνο του, που δεν τον αποδέχεται κανείς και δεν αισθάνεται πουθενά ασφάλεια. Όλος αυτός ο φόβος κι η απομόνωση δημιουργούν ανθρώπους που όχι μόνο δεν εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή αλλά τη μισούν. Είναι πολύ σημαντικό να σταθεί έστω και ένας δίπλα τους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν προγράμματα στήριξης σε όλα τα σχολεία και να μπει τέλος στην τυραννία του «μάγκα». Δεν δικαιολογείται καμία τέτοια πράξη – όμως μην αναρωτιόμαστε ποιος δημιούργησε τον μακελάρη.

τέξας

Στην Αμερική νομοθετούν για να ελέγξουν την ελεύθερη βούληση αλλά και την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος – όμως δυσκολεύονται τόσο πολύ να πατήσουν πόδι στο εμπόριο όπλων! Η υποκρισία βρίσκεται στο ότι υποστηρίζουν πως η έκτρωση είναι φόνος – μόνο και μόνο για να γεννήσεις, να το στείλεις σχολείο και να σου τηλεφωνήσουν για να σου πουν ότι έπεσε νεκρό από τα πυρά κάποιου τρελού που είχε άδεια για όπλο! Μια γυναίκα που επιλέγει να μην συνεχίσει την κύηση για τον οποιονδήποτε λόγο είναι πιο “επικίνδυνη” από κάποιον που μπορεί να αγοράσει όπλο και αν είναι ψυχολογικά ασταθής να σκοτώνει αδιακρίτως.

Δυστυχώς, όσες κι αν είναι οι αντιδράσεις παγκοσμίως, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει λόγω της ατολμίας των αμερικανικών διοικήσεων να τα βάλουν με την πανίσχυρη βιομηχανία των όπλων που στηρίζει ολόκληρη την αμερικάνικη οικονομία….

Διαβάστε ακόμα: Άμβλωση: Σώμα μου, άρα επιλογή μου!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!