Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για την Παλαιστίνη. Σε μια νέα σειρά φωτογραφιών με τον σύζυγό της Βύρωνα Βασιλειάδη, που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Instagram η ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, φοράει ένα μαύρο blazer και από μέσα T-shirt που γράφει «Free Palestine».

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις ζωές μας. Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα πέπλο πόνου και μαυρίλας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα είναι ότι υπάρχουμε από τύχη. Μπορούμε και αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας από τύχη. Μέχρι κάποιος να αποφασίσει ότι οι ζωές μας δεν έχουν αξία. Ότι είμαστε ένας αριθμός – μια παράπλευρη απώλεια.

Αν κάτι μας έμαθε ο πόλεμος στην Γάζα και όχι μόνο, είναι ότι νόμοι και όρια δεν υπάρχουν. Μπροστά στο συμφέρον κάθε ίχνος ανθρωπιάς χάνεται και ακόμα και η σφαγή μικρών παιδιών δικαιολογείται απόλυτα – “η κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεπεραστεί” λέει – μέχρι να αποκεφαλιστεί το δικό τους παιδί βέβαια. Εκεί το παιχνίδι αλλάζει γιατί για εκείνους δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία. Κάποιες είναι αναλώσιμες.

Αυτό που κάνει ο Νετανιάχου στην Γάζα γιατί δεν έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατία“; Γιατί είναι λευκός; Επειδή δεν είναι Μουσουλμάνος; Έτσι ακριβώς χτίζεται το ψέμα, το μίσος, ο ρατσισμός. Όσο για εμάς στην μικρή Ελλαδίτσα; Δεν λέμε κουβέντα. Γιατί είμαστε φιλοαμερικανοί – ή αλλιώς χέστες. Όμως η ρόδα γυρίζει και το να βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση στο μέλλον δεν αποκλείεται. Τότε τι θα πούμε; Ότι είναι απάνθρωπο που δεν έρχεται κανείς να μας σώσει; Αφού ούτε εμείς πήγαμε. Αφού και εμείς γυρίσαμε το βλέμμα.

Η καθημερινότητά μας δεν μπορεί να σταματήσει, όμως μπορούμε να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην ξεχνάμε και ακόμα καλύτερα να ενοχλούμε και λίγο αυτούς που προσπαθούν να ξεχάσουν – επιμένουν να ξεχνούν. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε κάτι, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να μένουμε άπραγοι. #freepalestine» έγραψε στην λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή για Μπισμπίκη: «Όταν είσαι ερωτευμένος, λάμπεις ακόμα κι αν είσαι άυπνος, όλα είναι υπέροχα…»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet