Εάν γκουκλάρει κανείς ο όνομά της μαζί με τη λέξη «habits» η σελίδα του θα γεμίσει με άρθρα με τίτλους «Καπνίζει δημόσια η πρώτη κόρη!», «έχει ή δεν έχει καπνίσει η κόρη του Ομπάμα κάναβη;» και άλλα σχετικά. Ποια είναι όμως η μεγάλη κόρη των Ομπάμα και τι είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί σε αυτή;

Η πρώτη (θολή) φωτογραφία που σόκαρε την πουριτανική αμερικανική οικογένεια, δημοσιεύτηκε το 2017 κι έδειχνε τη Μάλια να κάνει «δακτυλίδια» φυσώντας τον καπνό. Μάλιστα τότε την είχε υπερασπιστεί ανοιχτά η Ιβάνκα Τραμπ και η Τσέλσι Κλίντον. Η πρώτη είχε δημοσιεύσει την εξής δήλωση στο Twitter: «Η Μάλια δικαιούται την ίδια ιδιωτικότητα στο σχολείο με τους συνομηλίκους της. Είναι μια νεαρή ενήλικη πολίτης και πρέπει να είναι “ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ”». Ενώ η Τσέλσι έγραψε «Η ιδιωτική ζωή της Μάλια Ομπάμα, ως νεαρή γυναίκα, ως πολίτης, δεν πρέπει να γίνεται το διαδικτυακό δόλωμα κανενός, γίνετε καλύτεροι από αυτό!».

Δημοσιογράφοι την ακολουθούν σε κάθε της βήμα. To 2016, στα 18 της χρόνια δημοσιεύτηκε φωτογραφία της να καπνίζει «κάτι» που έμοιαζε με τσιγάρο κάνναβης. Εκείνη την περίοδο τα site, τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα περιοδικά και οι εφημερίδες την «σταύρωσαν» για το «κακό», «αισχρό» και «έξαλλο» παράδειγμα που προβάλει.

Τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως παπαράτσι εντόπισαν την 23χρονη απόφοιτη του Harvard να βγαίνει από ένα κατάστημα με καπνικά είδη στο Los Angeles κρατώντας στα χέρια της μία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, αρκετά ανταλλακτικά, καθώς και προϊόντα που δεν είναι ευδιάκριτα. Κι αυτό είναι πρωτοσέλιδο σε πάρα πολλά περιοδικά και site της Αμερικής αυτές τις μέρες, παρόλο που η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού πιθανά έχει ακριβώς την ίδια συνήθεια.

Είναι συστηματική καπνίστρια τα δύο τελευταία χρόνια και την φωτογραφίζουν όλο και περισσότερες φορές με ένα τσιγάρο στο χέρι. Το πορτραίτο λοιπόν που της συνθέτει ο παγκόσμιος τύπος, απεικονίζει μια κοπέλα με ελευθεριάζουσες και επικίνδυνες τάσεις. Τι λοιπόν, απαιτείται από μια νεαρή κοπέλα που φεύγει από το σπίτι της να σπουδάσει και να σταθεί μόνη της, για να είναι σωστή και αποδεκτή στην συντηρητική αμερικάνικη κουλτούρα;

obama

Δημοσίευμα στην Daily Mail αναφέρει ότι η μητέρα της ανησυχούσε μήπως η κόρη της θα αντιμετώπιζε ρατσισμό και δεν σκέφτηκε τις κακές συνήθειες που θα αποκτούσε. Αυτές βέβαια τις «κακές συνήθειες» τις είχαμε όλοι στα νεανικά μας χρόνια.

Συνηθίζουμε όμως, να τρεφόμαστε από την αποτυχία κάποιου που ίσως θεωρούμε καλύτερο κατά κάποιον τρόπο από εμάς. Το κουτσομπολιό θρέφει την ανθρώπινη περιέργεια και καταλήγει ενίοτε στην λογική της κλειδαρότρυπας. Πιο απλά, «τα άπλυτα των διασήμων πουλάνε», χωρίς να λαμβάνεται πάντα υπόψη το κοινωνικό πρότυπο που προωθείται. Μια γυναίκα για να είναι «σωστή», δεν πρέπει να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει «πολύ», να ντύνεται όπως θέλει και πολλά άλλα. Όποιος κι αν είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι το αποτέλεσμα της δικής του φιλοδοξίας. Οι κόρες του είναι άλλες προσωπικότητες που δεν ανήκουν από επιλογή στη δημόσια σφαίρα.

obama

Αυτό που δεν έχουν προβάλλει ιδιαίτερα τα μέσα της Αμερικής είναι πως η Μάλια ασχολείται ενεργά με την συγγραφή σεναρίων, και ο πατέρας της δηλώνει περήφανος γι’ αυτό. Έχει γράψει σενάριο για το νέο show του ηθοποιού Donald Glover που προβάλλεται στο Amazon Prime. Το show θα ακολουθεί έναν χαρακτήρα βασισμένο στην Beyoncé, και το ταξίδι του προς τα αστέρια.

Η απάντηση του πατέρα της αναφορικά με τον χαρακτήρα της στο InStyle δείχνει πως ο Barak Obama, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πιο open minded και «χαλαρός» πατέρας από τους κριτικούς της κόρης του:  

«Απολαμβάνει τους ανθρώπους, απολαμβάνει τη ζωή και απολαμβάνει τη συζήτηση. Δεν βαριέται ποτέ, κάτι που είναι πολύ “γαμάτη” (badass) συνήθεια γιατί μπορεί να σε βοηθήσει στη ζωή σου!»

obama
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet