Στο TikTok μπορείς να βρεις ένα σωρό βίντεο, συνταγές, challenges, hacks και ότι άλλο βάλει ο νους σου. Ανάμεσα στο πλήθος, όμως, μπορεί καμιά φορά να εμφανιστεί και κάτι που έχει τη δύναμη να σου αλλάξει τη ζωή με πιο ουσιαστικούς τρόπους από το smoothie που υπόσχεται επίπεδο στομάχι. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και ο λογαριασμός της Αικατερίνης Ζιάκα, εξειδικευμένης φυσιοθεραπεύτριας NDT-Bobath στον τομέα της νευροαποκατάστασης σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες με νευροκινητικές και μυοσκελετικές διαταραχές.

Στο @physioekziaka μοιράζεται συχνά το πόσο καταπληκτικοί είναι οι μικροί ασθενείς της. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η μικρή Ειρήνη, ένα κοριτσάκι 8 χρόνων που στερείται την όραση του και με τη βοήθεια της προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής της.

«Καθημερινό στοίχημα το να βγούμε έξω και να οργανώσουμε την καθημερινότητά του κάθε παιδιού. Η Ειρήνη έχει προσπαθήσει από την ώρα που γεννήθηκε να επιτύχει. Είναι χαρισματικό παιδί η Ειρήνη και ο αγώνας της είναι τεράστιος, όπως είναι σε όλα τα παιδιά ΑμεΑ και σε όλα τα άτομα ΑμεΑ. Το στοίχημα είναι τεράστιο κάθε ανθρώπου που ζει σε αυτή τη χώρα με τις ελάχιστες έως μηδαμηνές παροχές, με την κοινωνία να μην βοηθάει» έχει αναφέρει η κυρία Αικατερίνη Ζιάκα σε δηλώσεις της στην εκπομπή του Open «Ωρα Ελλάδος».

@physioekziaka Η πρώτη μας απόπειρα να ανεβοκατέβουμε πεζοδρόμιο!!! #φυσικοθεραπεία #παιδιατρικήφυσικοθεραπεία #pediatricphysicaltherapy #physicaltherapy #physicaltherapylife #physio #fyp #cerebralpalsy #blind #mobilitycane #mobilitycanetraining #blindgirl #blindnessawareness ♬ πρωτότυπος ήχος – Ekaterini.Ziaka_Physio4you

Το βίντεο που η Ειρήνη δοκιμάζει για πρώτη φορά να ανέβει και να κατέβει το πεζοδρόμιο είναι βαθιά συγκινητικό και γεμάτο μαθήματα ζωής. «Δεν είναι δύσκολο», λέει, και αισθανόμαστε ντροπή για όλες εκείνες τις φορές που έχουμε γκρινιάξει με το παραμικρό ξεβόλεμα. Πώς μαθαίνεις και πώς αντιλαμβάνεσαι τα ορατά αυτού του κόσμου όταν δεν βλέπεις; Πώς θα ήταν να περπατούσες σε μία πόλη γεμάτη εμπόδια με μόνο όπλο σου ένα λευκό μπαστούνι; Σίγουρα, σου φαίνεται βουνό.

Δες το viral βίντεο παραπάνω, καθώς και αυτό που η Ειρήνη φαντάζεται τα χρώματα, άντλησε τη δύναμη και την αισιοδοξία που απλόχερα προσφέρουν και φρόντισε να αφήνεις πάντα ελεύθερες τις λωρίδες όδευσης των τυφλών, γιατί η «Ειρήνη» μπορεί να θέλει να κατέβει το πεζοδρόμιο.

@physioekziaka Μιλάμε για τα χρώματα! #physicaltherapy #φυσικοθεραπεία #παιδιατρικήφυσικοθεραπεία #pediatricphysicaltherapy #physio #physicaltherapylife #pediatricphysiotherapyekateriniziaka #cerebralpalsy #blind #blindgirl #asymmetry #blindnessawareness ♬ πρωτότυπος ήχος – Ekaterini.Ziaka_Physio4you
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!