Ο πρίγκιπας Harry έκανε την ανατροπή και απέρριψε την πρόσκληση του βασιλιά να μείνει σε βασιλική κατοικία κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και επικαλέστηκε «ανησυχίες για την ασφάλειά του».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, απέρριψε την πρόταση του πατέρα του επειδή δεν συνοδευόταν από καμία πρόβλεψη προσωπικής ασφάλειας χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, κάτι που θα τον έκανε να παραμείνει σε «ορατή τοποθεσία με δημόσια σημεία εισόδου και εξόδου και χωρίς αστυνομική προστασία».

Αντίθετα, επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο γιατί αυτό θα σήμαινε ότι «θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται αόρατος», σύμφωνα με την Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε ότι ο δούκας του Σάσεξ «παραμένει συντετριμμένος» για την απόσυρση του δικαιώματός του στην αστυνομική προστασία, το οποίο εξακολουθεί να έχει διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των βρετανικών δικαστηρίων.

Επόμενο βάμα του είναια να ειδοποιήσει τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 ημέρες πριν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν θέλει να υποβάλει αίτηση για παροχή ασφάλειας, με κάθε αίτημα να αξιολογείται σε ατομική βάση από τη Ravec, την επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων και των δημοσίων προσώπων.

Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Μερκούρη: Η σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της με τον Ζυλ Ντασέν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet