Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μάλιστα απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ παίδων, των λοιπών εγγράφων και περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021, με την εισαγγελέα να προτείνει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης.

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι εξεπλάγην από την απόφαση καθώς είναι πεπεισμένος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμά του για το Πάσχα ήταν ηχογραφημένο πριν 2 εβδομάδες – Θα παραστεί στην πασχαλινή λειτουργία;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!