Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε μήνυμα ομόνοιας και αλληλοβοήθειας με αφορμή την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Worcester από όπου απουσίαζε φέτος λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο.

Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου σύμφωνα με το Sky News, ηχογραφήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με την Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τι είπε ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη «μεγάλη του θλίψη» που έχασε την παραδοσιακή τελετή της Μεγάλης Πέμπτης. Η βασίλισσα Καμίλα εκπροσώπησε τον Κάρολο για πρώτη φορά φέτος στην τελετή, κατά την οποία ο μονάρχης, κάθε Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα, μοιράζει δώρα νομισμάτων που αντιστοιχούν στην ηλικία του σε συνταξιούχους που έχουν συνεισφέρει στην εκκλησία και την κοινότητά τους. 

«Το Royal Maundy Service έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά από την ανάγνωση της Καινής Διαθήκης στο σημείο όπου ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Είπε ότι ο στίχος «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές Του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους έπλυνε τα πόδια».

Ο μονάρχης τόνισε πως με την πράξη αυτή ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον» – και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια εποχή ανάγκης».

Δεν αναφέρθηκε στην υγεία του ίδιου και της Kate Middleton

Ο ίδιος δεν σχολίασε άμεσα την κατάσταση της υγείας του ή τη διάγνωση καρκίνου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά μίλησε για τη σημασία όσων φροντίζουν τους άλλους. Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Διαβάστε επίσης:

Meghan Markle: Επιστρέφει στην Βρετανία με τον πρίγκιπα Harry

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet