Ο Νικόλας Δερβένης και η ομάδα του Αll we need is you, είναι εδώ για να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλο το χρόνο. Και το καλύτερο: Έχεις την ευκαιρία μέσα από αυτή τη διαδικασία να γνωρίσεις τον αγαπημένο σου celebrity!

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του All We Need Is You προτείνει μια νέα μέθοδο φιλανθρωπίας η οποία συνδυάζει τη δύναμη των πολλών για τη βοήθεια των λίγων. Ο στόχος της προσπάθειας είναι απλός και συγκεκριμένος: να συλλέγονται χρήματα, από οποιονδήποτε δύναται να βοηθήσει, για έναν καλό σκοπό. Aυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε γνωστούς, και αποδεδειγμένα ικανούς, ΜΚΟ ώστε να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα προσφέρει project τεχνολογίας που έχουν σκοπό να βοηθήσουν. Παλαιότερα είχαν δημιουργήσει την Pineza για τον εντοπισμό περιστατικών εγκληματικότητας και την Pineza on COVID-19 για τον εντοπισμό κρουσμάτων, την περίοδο που αυτό δεν ήταν δυνατό από κανέναν συνδυάζοντας την τεχνολογία με την προσφορά.

Το κίνητρό τους είναι να συνδράμουν όπως μπορούν σε μια κοινωνία που το έχει πραγματικά ανάγκη! Η crowdfunding φιλανθρωπία του All We Νeed Is You είναι απλή και βασίζεται σε μια ιδέα: Ο κόσμος θέλει να έρχεται σε επαφή με τον αγαπημένο ή αγαπημένη του celebrity. Με αυτήν την ιδέα έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία σηκώνει «αγώνες» χρηματοδότησης για φιλανθρωπικούς σκοπούς με τέσσερα χαρακτηριστικά:

    1. Ανακοινώνεται ένας «αγώνας», ο σκοπός του, η ΜΚΟ και το ποσό που χρειάζεται για μια φιλανθρωπία, και η ημερομηνία λήξης του.

    2. Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να κάνει δωρεά στον «αγώνα» λαμβάνοντας έτσι μέρος σε κλήρωση.

    3. Ο κάθε «αγώνας» υποστηρίζεται επικοινωνιακά από έναν celebrity που θέλει να συμμετέχει, ο οποίος θα παρέχει ένα μη-χρηματικό έπαθλο στον πιθανό νικητή της κλήρωσης (ένα αυτόγραφο, τον τελευταίο του δίσκο πριν βγει στην αγορά, έναν καφέ μαζί του, κλπ).

    4. Στο τέλος του «αγώνα» (μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης), και εφόσον μαζευτεί το ποσό/στόχος, γίνεται η κλήρωση και αναδεικνύεται ο νικητής!

Ήδη μια τέτοια συνάντηση έχει γίνει με τον αγαπημένο «γίγαντα» της τηλεόρασης που πέρσι συμμετείχε και στο survivor, Γιώργο Κοψιδά και εξασφαλίστηκε  καθημερινά το πρωινό για 207 παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού. Αυτή την περίοδο “τρέχει” μια ανάλογη δράση με την Κατερίνα Παπουτσάκη πάλι με το Χαμόγελο του Παιδιού, για το οποίο μάλιστα έχουν γίνει και επίσημος δωρητής. Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να βοηθήσει παιδιά σε νοσοκομεία που το έχουν ανάγκη!

Εμείς στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και μιλήσαμε με τον founder και Product Owner της AWNY,  Νικόλα Δερβένη:

Πως ξεκίνησε η πρωτοβουλία αυτή; Ποια ήταν η σκέψη σας;  

Με την ομάδα μας έχουμε κάνει και παλαιότερα projects που συνδυάζουν τεχνολογία και κοινωνική προσφορά. Πάντα, όμως, προσπαθούμε να φέρουμε κάτι καινούριο και φρέσκο. Παρατηρώντας τη διαρκή και μεγάλη απήχηση που αποκτούν κατά καιρούς πρόσωπα της επικαιρότητας, μέσω διαφόρων καναλιών (τηλεόραση, Instagram, Youtube, κλπ), αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσε όλη αυτή η προβολή να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για έναν καλό σκοπό. Καταλήξαμε ότι το κίνητρο αυτό, είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε fan να έρθει σε επαφή με το αγαπημένο του πρόσωπο, κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να κάνει, συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε έναν καλό σκοπό. Έτσι καταλήξαμε στο crowdfunding μοντέλο της AWNY.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας κάθε φορά που προσφέρετε;

Μετά την πρώτη μας κατάθεση στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπου εξασφαλίσαμε πρωινό για 207 παιδιά, νοιώσαμε ένα πρωτόγνωρο, πολύ όμορφο συναίσθημα. Πλέον, η ιδέα και η σύλληψη του έργου είχε πάρει σάρκα και οστά. Δημιουργήσαμε ένα κίνητρο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, μαζεύτηκαν χρήματα και αυτά τώρα θα πιάσουν πραγματικά τόπο! Ελπίζουμε κάθε φορά, σε κάθε Race, να έχουμε ένα αντίστοιχο συναίσθημα!

you

Εμείς έχουμε να πούμε ένα τεράστιο μπράβο και να κάνουμε μια ευχή:  να παίρνουν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι τέτοιες πρωτοβουλίες! Δείτε περισσότερα εδώ All We Need Is You

Διαβάστε επίσης: Ημέρα εθελοντισμού: εθελόντριες που αξίζουν την προσοχή μας!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!