Υπάρχουν γυναίκες – και υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες! Γυναίκες που θυσιάζουν τον χρόνο τους και την ψυχική τους ηρεμία για να προσφέρουν στον άλλο, χωρίς να αποζητούν κάποιαν ανταμοιβή, παρά μόνο την ικανοποίηση ότι έγινε ένα μικρό καλό σήμερα! Τέτοιες γυναίκες εθελόντριες, θέλουμε να γνωρίζουμε και να παρουσιάζουμε γιατί αυτές είναι οι Influencers που αγαπάμε και μας αρέσουν!

Κατρίνα Τσάνταλη. A Little Shelter

H Κατρίνα Τσάνταλη είναι μια από εκείνες τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους να προσφέρουν σ’ εκείνους που δεν έχουν φωνή! Έχει ιδρύσει το Α Little Shelter όπου περιθάλπει αδέσποτα σκυλιά και γατιά με έξοδα δικά της και από δωρεές! Βασικό της μέλημα είναι να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται, να στειρώσει έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων σε συνεργασία με πολλά κτηνιατρεία. Πρόσφατα, μάλιστα, έσωσε τα αδέσποτα από το κολαστήριο του δήμου Ζηρού όπου αργοπέθαιναν, χτυπημένα από αρρώστιες και καταδικασμένα στην αδιαφορία των υπευθύνων. Αλλά εκείνη και το μικρό της καταφύγιο δεν αδιαφόρησαν. Ο εθελοντισμός και το να προσφέρεις σε κάποιον που δεν έχει τίποτα να σου δώσει πίσω, είναι υπέροχο και μεγαλειώδες πράγμα! Μπράβο Κατρίνα!

εθελόντριες

Αριστέα Κουμπή. Χαμόγελο του Παιδιού 

Κάθε φορά που προσπαθώ να δω τον εαυτό μου μέσα στη μεγάλη οικογένεια του «Χαμόγελου του παιδιού», στη σκέψη μου έρχονται αμέσως τα παιδιά!”, είναι τα λόγια της ίδιας της Αριστέας. Η κυρία Αριστέα είναι 59 ετών και εργάζεται εθελοντικά στο Χαμόγελο από το 2014. Είναι εθελόντρια φροντίδας παιδιών που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία και καλούνται να ζήσουν υπό τους αυστηρούς κανόνες ενός νοσοκομείου: μιλάμε για βρέφη αλλά και παιδιά μέχρι 15-16 ετών, έως ότου η Πολιτεία αποφασίσει για τη μοίρα τους. Παίζει με τα μικρότερα παιχνίδια και επιτραπέζια, τους διαβάζει παραμύθια και πηγαίνουν στην παιδική χαρά μαζί! Εάν τους λείπει κάτι από ρούχα, φροντίζει να το αποκτήσουν. Τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να τρέξουν, να παίξουν και να φωνάξουν μέσα στο νοσοκομείο και κάποιος πρέπει να αναλάβει τη διασκέδασή τους. Η Κυρία Αριστέα είναι άριστη σε αυτό γιατί η μεγάλη της καρδιά χωράει όλα εκείνα τα παιδιά που τη χρειάζονται!

εθελόντριες

Μαρία Αρτεμισία. Women Οn Top

O οργανισμός Women On Top είναι ένας οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Με εργαλεία το mentoring, την επαγγελματική επιμόρφωση, τη συμβουλευτική, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δημιουργία περιεχομένου, επιδιώκει να στηρίξει τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και να εμπνεύσει το περιβάλλον τους, ώστε μαζί να δημιουργήσουν ένα πιο ισότιμο μέλλον για όλες και όλους.

Η Μαρία Αρτεμισία είναι φοιτήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνιδρύτρια της Ευρωπαϊκής Ομάδας Νέων Youthtenslis. Ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενημέρωση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Παράλληλα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες και τη διοργάνωση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

εθελόντριες

Διάβασε επίσης: Anna Wilson: Η Ελληνίδα που πήγε στην Αγγλία με 300 ευρώ και σήμερα είναι επιτυχημένη coach

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet