Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ιράν και τον βίαιο θάνατο της Masha Amini και της Hadis Najafi η Angelina Jolie ανέβασε χτες στο Instagram ένα post στήριξης για τις γυναίκες του Ιράν και όσους αγωνίζονται.

Με ένα συγκινητικό post η Πρέσβυρα του ΟΗΕ τάχθηκε υπέρ των σκληρών και γενναίων αγώνων που δίνουν οι γυναίκες στο Ιράν για να διεκδικήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως το δικαίωμά τους στην ελευθερία!

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η Masha Amini έχασε τη ζωή της μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό της από την αστυνομία ηθών η οποία μετέπειτα ισχυρίστηκε πως πέθανε από καρδιολογικό επεισόδιο. Η οικογένειά της ισχυρίζεται πως ουδέποτε είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Ο θάνατος της άτυχης Κούρδης πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων αλλά και την παγκόσμια κατακραυγή. Λίγες μέρες αργότερα χάνει τη ζωή της με 6 σφαίρες και η Hadis Najafi, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Η ανάρτηση της ηθοποιού:

«Σεβασμός στις γενναίες, ασταμάτητες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν.

Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν τόσες δεκαετίες. Σε όλες εκείνες που ξεχύνονται σήμερα στους δρόμους, στη Masha Amini και όλες τις Ιρανές που είναι σαν εκείνη.

Οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη να τους αστυνομεύουν την ηθική τους, τα μυαλά τους να τα αναδιαμορφώνουν ή τα σώματά τους να ελέγχονται! Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές.

Στις γυναίκες του Ιράν, σας βλέπουμε! »

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet