Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Angelina Jolie, συνεχίζει να τονίζει πόσο μεγάλη είναι η προσφυγική κρίση παγκοσμίως. Η Jolie έφτασε την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Άντεν, για να επισκεφθεί πρόσφυγες και να θυμίσει σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι στη χώρα αυτή διεξάγεται επταετής σύγκρουση, σύμφωνα με το People. Η ηθοποιός είπε ότι θα συναντηθεί με οικογένειες της Υεμένης για να ακούσει τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους.

Το ταξίδι της στοχεύει να κινητοποιήσει την διεθνή υποστήριξη και να εξασφαλίσει ανθρωπιστική βοήθεια για το φτωχότερο έθνος της Μέσης Ανατολής ενόψει της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου Υποσχέσεων των Ηνωμένων Εθνών για την Υεμένη που έγινε στις 16 Μαρτίου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός που υποστηρίζει τους πρόσφυγες στην Υεμένη εδώ και πολλά χρόνια, ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι ανθρωπιστικές κρίσεις. Ιδιαίτερα συγκλονισμένη είναι από την καταστροφή που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ανάγκασε 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις ζωές τους. Έχει, επίσης, υποστηρίξει τα προσφυγικά προγράμματα σε χώρες όπως το Περού, η Μπουρκίνα Φάσο και το Μπαγκλαντές.

«Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης και την ανθρωπιστική πρόσβαση, βρίσκομαι εδώ στην Υεμένη για να υποστηρίξω ανθρώπους που επίσης χρειάζονται απεγνωσμένα την ειρήνη», έγραψε η Jolie σε μια λεζάντα-βίντεο στο Instagram. «Η κατάσταση εδώ είναι μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, με έναν άμαχο να σκοτώνεται ή να τραυματίζεται κάθε ώρα του 2022».

Όπως είναι γνωστό, η Angelina Jolie χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με κοινωνικά και προσφυγικά ζητήματα.

Τις τελευταίες μέρες με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, έχει δημοσιεύσει μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες. Η πρώτη φωτογραφία του Ισπανού Diego Herrera αποτυπώνει την αγωνία ενός άνδρα και μιας γυναίκας με τα παιδιά τους καθώς περιμένουν να διασχίσουν ένα ποτάμι μετά τη διαφυγή τους από το Ίρπιν της Ουκρανίας.

Η δεύτερη –του Wolfgang Schwan- δείχνει ένα αγόρι 13 μόλις ετών, και τη μητέρα του σε κρεβάτι νοσοκομείου με τραύματα από ρωσική επίθεση.

Angelina Jolie

Και η τρίτη -με τη ματιά του Έλληνα φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων- δείχνει ένα παιδί που παλεύει με τον καρκίνο, να αγκαλιάζει έναν άνδρα…  Ο φωτογραφικός του φακός βρέθηκε και στα υπόγεια του ογκολογικού κέντρου και του παιδιατρικού νοσοκομείου με τα σπαρακτικά καρέ καρκινοπαθών παιδιών που ζουν το δικό τους πόνο μέσα στην καταστροφή της χώρας τους.

Angelina Jolie

Η ίδια γράφει στη λεζάντα: «Εκτός από τα εκατομμύρια που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τα όρια της Ουκρανίας, υπάρχουν 2.000.000 ανθρώποι που είναι αιχμάλωτοι στην χώρα τους, πολλοί είναι παγιδευμένοι, χωρίς καμία βοήθεια και εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους. Αν δεν τελειώσει τώρα αυτός ο πόλεμος, τα παιδιά θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα- το τραύμα, η απώλεια των παιδικών τους χρόνων και οι τσακισμένες τους  ζωές»

Στο τέλος μοιράστηκε έναν σύνδεσμο από την σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για να «μάθουν περισσότερα» κοινοποιώντας τη σελίδα @refugees στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι γυναίκες επιστρέφουν για να πολεμήσουν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet