Υπάρχει περίπτωση οι bi γυναίκες να είναι πιο εκτεθειμένες στην ενδοοικογενειακή βία; Υπάρχουν πολλές έρευνες που λένε πως ναι! Οι bi γυναίκες είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα από τις straight ή τις gay γυναίκες. Επιπλέον είναι 5 φορές πιο πιθανό να βιώσουν σεξουαλική επίθεση από κάποιο σύντροφο ή πρώην σύντροφο.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις διάσημων γυναικών που το επιβεβαιώνουν. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του άλλοτε power couple Angelina Jolie- Brad Pitt. Υπενθυμίζουμε πως η ηθοποιός έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι bisexual στο παρελθόν. Όλοι θυμόμαστε όταν μια ανώνυμη πηγή κατέθεσε πως κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με ιδιωτικό τζετ της οικογένειας Pitt, ο τότε άντρας της ηθοποιού Brad, την άρπαξε δυνατά από τους ώμους και την ταρακουνούσε φωνάζοντάς της «Θα καταστρέψεις αυτή την οικογένεια», ενώ όπως αφέθηκε να εννοηθεί ο μεγαλύτερος γιος της Jolie αντιπαρατέθηκε στον Pitt υπέρ της μητέρας του.

Φυσικά τα περισσότερα tabloids πήραν το μέρος του Pitt με τίτλους «Προσπαθεί να διασύρει στη λάσπη το όνομα του Pitt» ή «Άλλη μια Amber Heart που κατέστρεψε το σπίτι της δεν μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της».

bisexual

Το ίδιο συναίβη και με ακόμα μία bisexual celebrity την Evan Rachel Wood η οποία έβγαινε με τον Marilyn Manson και υποστηρίζει πως ήταν εξαιρετικά βίαιος απέναντί της. Φυσικά ο Manson αποδεδειγμένα είναι βίαιος στις ερωτικές του σχέσεις όμως αυτό δεν εμπόδισε εκατομμύρια ανθρώπους από το να πάρουν το μέρος του με hashtags όπως #JusticeForMarilynManson και #IStandWithMarilynManson να γίνονται viral.

Η ίδια δήλωσε: «Είναι σχεδόν ειρωνικό πως οι bi γυναίκες περνιούνται για μη άξιες εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι αυτές οι αντιλήψεις απέναντί τους είναι πιθανό να μας κάνουν πιο εκτεθειμένες σε βίαιες συμπεριφορές».

Τι λένε οι ειδικοί για τη βία κατά των bisexual γυναίκών

Η Lois Shearing Ιδρύτρια του Bi Survivors Network, συμφωνεί με τη δήλωση της Evan Rachel Wood. Το κέντρο της επικεντρώνεται στην υποστήριξη και στην ευαισθητοποίηση των bi γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης από το σύντροφό τους ή από τον ίδιο τους τον εαυτό. «Μια παρανόηση που αντιμετωπίζουν οι Bi γυναίκες είναι πως δεν είναι άξιες εμπιστοσύνης και πως η φύση της σεξουαλικότητάς τους είναι κάτι φετιχιστικό κι όχι φυσικό. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί κτητικές συμπεριφορές, ζήλεια και βίαια ξεσπάσματα των συντρόφων με βίαιες τάσεις.

Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα καθώς δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι οι bisexuals απατούν ή δεν είναι ικανοί να διατηρήσουν μια σχέση. Τέτοιες συζητήσεις μπορούν να βλάψουν τις bisexual γυναίκες και την αντίληψη του κόσμου.

Η Leni Morris CEO of Galop λέει: «Θεωρώ ότι υπάρχει αρκετή ντροπή που περιβάλει τις bisexual γυναίκες και οι κακοποιητές διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το αίσθημα. Όλο αυτό αυξήθηκε και με την δημοσιογραφική κάλυψη που είναι σχεδόν πάντα εναντίον των γυναικών.»

bisexual

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει λογική να κρίνουμε κάποιον από τη σεξουαλικότητά του. Η αξιοπιστία, η καλοσύνη, η έκφραση της αγάπης δεν έχουν να κάνουν με τις σεξουαλικές επιλογές του καθενός αλλά με τον χαρακτήρα του.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet