Χτες ξεκίνησε η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο πρόεδρος των ηθοποιών κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος για σεξουαλική βία κατά τριών γυναικών συναδέλφων του, του ζήτησε μετά τις πρώτες καταγγελίες να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του. «Πάρε τη να μη μιλήσει» μου είπε. Τότε απογοητεύτηκα από αυτόν».

«Με καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του, αφού έγιναν οι τρεις πρώτες επώνυμες καταγγελίες». Όπως ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας αυτή ήταν και η αφορμή να χάσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη. Όσον αφορά στην πρώτη καταγγέλλουσα ο Σπύρος Μπιμπίλας περιέγραψε στο δικαστήριο το πώς γνώρισε τη μητέρα της στον κατηγορούμενο και στη συνέχεια το πως γνωρίστηκε και με την καταγγέλλουσα.  “Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο το 2004, πήγα και είπα να τη δει. Του είπα ότι είναι καλή μου φίλη. Του είχα κάνει μια επισήμανση “πρόσεχε μη της την πέσεις γιατί έχει σχέση με τραγουδιστή. Το είπα αυτό γιατί δυστυχώς είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει'”, εξήγησε.

Όταν ερωτήθηκε για τη συνάντηση που είχε με την Ελπίδα Νίνου και τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας ανέφερε: “Στο τέλος της παράστασης βρεθήκαμε και οι τρεις. Η Ελπίδα λέει θέλω να σας μιλήσω. Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ‘’ενοχλεί τον Πέτρο; Έχει σχέση μαζί του;’’ Αμέσως είπα ‘μα είναι δυνατον; Εγώ ξέρω την προσωπικότητα του Πέτρου. Πως είναι δυνατόν να την πέφτει το κορίτσι στον Πέτρο και όχι ο Πετρος στο κορίτσι; Μετά από τόσα πολλά χρόνια δεν θυμάμαι τι ειπώθηκε. Θυμάμαι καλά ότι είπε η Ελπίδα ‘’δεν με νοιάζει αν υπάρχει διείσδυση, με νοιάζει ότι η κόρη σου τα ρίχνει στον Πέτρο’’. Αν η μικρή δεν μίλησε όλα αυτά τα χρόνια, είναι γιατί φοβόταν. Ο Πετρος γιατί δεν το είπε;”.

Σε ερώτηση της έδρας για το λόγο που η καταγγέλλουσα δεν μίλησε όταν, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε τις σεξουαλικές επιθέσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο κ. Μπιμπίλας: «Η μικρή δεν μίλησε για όλα αυτά τα γεγονότα, διότι φαντάζομαι φοβόταν. Η μητέρα της δούλευε με τον Πέτρο και ενδεχομένως να φοβόνταν ότι θα διώξει τη μητέρα της από το θέατρο. Ο Πέτρος γιατί δεν το είπε; Η Ελπίδα μου είχε πει και για άλλες γυναίκες και ο Πέτρος αυτό δεν το γνωρίζει. Έλεγε σε εμένα και σε άλλα πρόσωπα πράγματα που την πλήγωναν με την παράκληση να μη το πούμε στον Πέτρο. Εγώ τη συμπονούσα και πολλές φορές της είχα πει να χωρίσει, όμως δεν χώριζε».

Ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη τον παρακάλεσε να «πιέσει» ώστε «να μάθουμε τι είχε συμβεί». «Εγώ πήρα την μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρώτησα τι έγινε με τη μικρή. Μου είπε πως η κόρη της, της απάντησε πως βλέπει τον Πέτρο σαν πατέρα της».

Πρόεδρος: Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για παραβίαση της γενετήσιας σφαίρας της το 2008. Πως το κρίνετε ότι το 2010 τον αποκαλεί σαν πατέρα της;

Σπ. Μπιμπίλας: Αν είχε συμβεί αυτό που καταγγέλλει προφανώς για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί. Αυτή είναι η κρίση μου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του. Ακούσατε ποτέ κάτι στο χώρο του θεάτρου για τον κατηγορούμενο; Γιατί μας είπατε ότι είχε μια τάση να τσιλιμπουρδίζει… Ακούσατε κάτι ώστε ως φίλος να του πείτε «Πέτρο λένε αυτό για εσένα…»…..

Σπ. Μπίμπιλας: Σε κάθε παράσταση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια, εν γνώσει της Ελπίδας. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Ο Πέτρος το είχε σαν κάτι φυσιολογικό στο μυαλό του. Το αν αυτές οι σχέσεις είναι συναινετικές δεν μπορώ να το ξέρω …Μέσα στο θέατρο οι συνθήκες είναι τέτοιες που μπορεί να είναι εξαναγκασμός. Η Ελπίδα ήταν πάντα «μη του πούμε τίποτα», δεν του λέγαμε τίποτα …»

Τέλος, ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Σπύρο Μπιμπίλα και την Ελπίδα Νίνου η οποία ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο κάτι που δεν έγινε όμως δεκτό από την έδρα η οποία προχώρησε σε ολιγόλεπτο διάλειμμα για να πέσουν οι τόνοι. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από την Ελπίδα Νίνου να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να διαψεύσει τα όσα κατέθεσε χτες ο κ. Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπιμπίλας είχε πει πως η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη τού είχε εκμυστηρευθεί ότι ο Φιλιππίδης είχε συνάψει δεσμό με τη φίλη του γιου του.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Ζητώ να έρθει εδώ η κυρία Νίνου, να πει εάν ποτέ είπε στον μάρτυρα ότι ο Φιλιππίδης είχε σχέση με φίλη του γιου του! Είναι ψέματα.

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο, μόνο για τις καταγγελλόμενες πράξεις ενδιαφέρεται.

Σπύρος Μπιμπίλας: Ελπίδα, έλα εδώ να μου πεις τι μου είπες!

Ελπίδα Νίνου: Κα πρόεδρε, μπορώ να μιλήσω;

Πρόεδρος: Όχι!

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Και για μας λέγονται ψέματα, δεν διακόπτουμε να μιλήσουμε.

Πρόεδρος: Διακόπτουμε για λίγο.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η σύζυγος.

Σπύρος Μπιμπίλας: Κι εγώ τη διαψεύδω. Ντροπή σου Ελπίδα που λες τέτοια ψέματα.

Ελπίδα Νίνου: Ντροπή σου εσένα.

Φίλος Πέτρου Φιλιππίδη: Φίδι κολοβό. Ντροπή σου εσένα που λες ότι είσαι 30 χρόνια φίλος τους και λες τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet