Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για δυο από τους τέσσερις καταγγελίες για βιασμούς, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων. Αυτό το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Η απολογία στο δικαστήριο

O ηθοποιός στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος και ότι είναι θύμα σκευωρίας που έχει στηθεί σε βάρος του, με στόχο να πληγεί η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί πως είχε προκαλέσει πολλές αντιπαλότητες με τις επιλογές και τις αποφάσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Στο πλευρό του στο δικαστήριο βρέθηκε ο αδελφός του και η καλή του φίλη Ελένη Κούρκουλα.

Αυτή την ώρα, η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποινή φυλάκισης 12 ετών

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση, όπως, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

«Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Η κάθειρξη των 5 ετών είναι η μικρότερη που προβλέπεται.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!