Οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας πάντα μας σοκάρουν με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι τα υπόλοιπα εγκλήματα. Οι παιδοβιαστές και όσοι ηδονίζονται με την παιδική πορνογραφία είναι χαραγμένοι στη συνείδηση όλων μας σαν το χειρότερο είδος υπανθρώπων.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μας έχουν αφήσει άναυδους καθώς ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συγγραφέα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο περισσότερα από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ο συγγραφέας κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου και πλέον βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης μετά από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είναι λογικό οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ήταν καταπέλτης σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονώ για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα; Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του; Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών;

Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης.

Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο.

Στους ίδιους τόνους ήταν και η ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη

Το μυαλό είναι ο στόχος”, έγραφε η Κατερίνα Γώγου, αλλά αυτό έμεινε πίσω πια… Το παιδί είναι ο στόχος! Αυτό ισχύει σήμερα. Πιο φριχτό δεν γίνεται…”.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη με ανακοίνωσή τους κοινοποίησαν πως έχουν διακόψει κάθε σχέση με τον κατηγορούμενο Βασίλη Παπαθεοδώρου.

“Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης”.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!