Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/2) καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη. Η παρουσιάστρια που δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από διπλωματικές απαντήσεις μίλησε για άλλη μια φορά πολύ ανοιχτά για τη μητρότητα, για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί αλλά και το κίνημα #metoo.

  «Η μητρότητα είναι ένα μαγικό ταξίδι δεν είναι όμως όπως μου το είχαν περιγράψει. Ωραιοποιείται πάρα πολύ όλο αυτό και η λέξη φέρει ένα βάρος, το οποίο δεν της ταιριάζει. Όταν λέω βάρος, δεν εννοώ ευθύνη, σου δημιουργεί μια υποχρέωση να πρέπει να νιώσεις κάποια συναισθήματα, τα οποία δεν είναι για όλες τις γυναίκες τα ίδια. Δεν θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται μέσα από την μητρότητα, θεωρώ όμως, ότι είναι ένα κομμάτι μέσα από το οποίο μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

  Νιώθω τρομερά ευλογημένη που αυτό το παιδί με έχει επιλέξει για μαμά του. Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζεις μια ψυχή. Ουσιαστικά η ευθύνη που έχεις εσύ είναι το να της γνωρίσεις τον κόσμο. Εγώ θα ήθελα η κόρη μου να βγει ένας καλός άνθρωπος, είναι πολύ σημαντικό. Όταν λέω καλός, δεν εννοώ θύμα.

  Το πρόγραμμά μας με την μικρή είναι πολύ συγκεκριμένο. Ξυπνάω το πρωί, πάω στην δουλειά, μετά παίρνω την μικρή από τον παιδικό σταθμό και από εκεί και μέχρι το βράδυ είμαστε μαζί, κάνουμε πράγματα, περνάμε χρόνο. Σαν μητέρα δε νιώθω ενοχές. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν έλειπα καθόλου από την κόρη μου. Μπορούσα να είμαι όσο κοντά ήθελα με το παιδί μου. Ακόμα και τώρα, το ωράριό μου μου δίνει την ευκαιρία να είμαι με το παιδί».

  Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε ακόμη και στη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί: «Δεν έχω δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση. Αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”, του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουνα αρκετά έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε, υπήρξαν και άλλοι όμως που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν».

  Και συνέχισε: «Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν ενοχλητικό γλοιώδη τύπο. Άλλες φορές όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το metoo τότε… Δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα, αλλά εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα. Στην δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος. Το πρόβλημά μου όμως, λύθηκε και για εμένα και για 10 άλλους».

  Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  Best of Internet