Η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποίησε το ιστορικό ορόσημο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της για να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της μοναρχίας, ανακοινώνοντας ότι η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης θα λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε η Καμίλα δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η 95χρονη βασίλισσα παρουσίασε το όραμά της για τη μετάβαση του θεσμού στο μέλλον σε ένα μήνυμα προς το έθνος που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την 70η επέτειο από την άνοδό της στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας για την υποστήριξή σας. Παραμένω αιώνια, ταπεινά ευγνώμων για την πίστη και τη στοργή που συνεχίζετε να μου δείχνετε”, είπε η βασίλισσα στο ιδιαίτερα συναισθηματικό μήνυμα της.

«Και όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα  παρέχετε σε εκείνον και στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που δείξατε σε εμένα, και είναι η ειλικρινής μου ευχή όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να είναι γνωστή ως Βασίλισσα- σύζυγος καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία».

Καμίλα

Είναι μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση από τη βασίλισσα που είναι η μόνη που μπορεί να αποδώσει βασιλικούς τίτλους. Μια παρέμβαση που βάζει τέλος σε πολυετής φημολογίες και υποθέσεις όχι μόνο για το τίτλο της Καμίλα αλλά και σχετικά με μια πιθανή παραίτηση της Ελισάβετ από το θρόνο προς όφελος των διαδόχων της. Η βασίλισσα ξεκαθαρίζει ότι η διαδοχή θα έρθει με το πλήρωμα του χρόνου και όχι νωρίτερα και πως η αλλωτινή ερωμένη του Καρόλου θα φέρει τον τίτλο του δικαιούται η σύζυγος του βασιλιά.

Είναι μια μεγάλη μεταστροφή για την γυναίκα που είχε στοχοποιηθεί- και μισηθεί- ως η αιτία της κατάρρευσης του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα.

Η Νταϊάνα είχε κατηγορήσει την Καμίλα για την καταστροφή του γάμου της, λέγοντας στην περιβόητη τηλεοπτική της συνέντευξη το 1995: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε πολυκοσμία». Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Κάρολος είχε επίσης εμφανιστεί στην τηλεόραση και ομολόγησε την απιστία του, αλλά είχε υποστηρίξει πως αυτή ήρθε αφού ο γάμος του είχε διαλυθεί.

Το δημόσιο αίσθημα απέναντι στην Καμίλα οξύνθηκε έπειτα από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Παρίσι το 1997.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η σύντροφος του πρίγκιπα εξακολούθησε να βρίσκεται στο πλευρό του Καρόλου και σιγά σιγά άρχισε να εμφανίζεται δημόσια μαζί του.

Διάβασε τη συνέχεια στο hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet