Η Φώφη Γεννηματά έφυγε σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:04 το μεσημέρι. Ο θάνατός της συγκίνησε το Πανελλήνιο. Στις 11 Οκτωβρίου εισήχθη στον Ευαγγελισμό, όπου μετά από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Εκείνη την περίοδο το Κίνημα Αλλαγής προετοιμαζόταν για εσωκομματικές εκλογές όμως η Φώφη έπρεπε να αποσυρθεί από την κούρσα. Αυτό από μόνο του ήταν βαθιά ανησυχητικό. Η ίδια εμφανιζόταν αισιόδοξη ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία. Ώσπου έφτασε η 24η  Οκτωβρίου και έγινε γνωστό ότι η κατάστασή της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Μια μέρα μετά η Φώφη πέρασε στην αιωνιότητα.

Από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο. Βρέθηκε όγκος στον δεξί της μαστό. Έκανε τακτικές εξετάσεις λόγω ιστορικού και πάντα προέτρεπε όλον τον κόσμο να εξετάζεται γιατί η πρόληψη σώζει ζωές! Οι γονείς της Κάκια και Γιώργος Γεννηματάς έφυγαν επίσης από καρκίνο.

Η ίδια είχε δηλώσει για τον καρκίνο:

«Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι»

Ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης αλλά και τα παιδιά της, Αιμιλία Ντέκα, Κατερίνα Τσούνη και Γιώργος Γεννηματάς, μίλησαν στο «MEGA Καλημέρα» και στον Κώστα Τσουρό, για την Φώφη Γεννηματά με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό της.

Διαβάστε επίσης: Φώφη Γεννηματά: Μια γενναία γυναίκα έφυγε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet