Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ιπποειδή στην Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/09) στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Εκεί ήταν και η Εριέττα Κούρκουλου, μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη και τον έξι μηνών γιο τους, Νίκο τον οποίο μάλιστα βάφτισαν πρόσφατα!

Η Εριέττα Κούρκουλου, είναι γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και πάντα αγωνίζεται για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Δεν παρέλειψε λοιπόν, να ενημερώσει και τους followers της για το λόγο της διαμαρτυρίας:

«Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια – Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop.

Γιατί; Γιατί όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους.
Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα – θα έπρεπε να μείνω μακριά τους.

Οι γονείς μου δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών. Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη.
Δεν ήξεραν…

Εμείς όμως ξέρουμε!

Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση.
Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε!

Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας.
Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός – εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας.

Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι «μεγάλοι» ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε;
Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στην διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους.».

Η ανάρτησή της:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet