Στο πάγωμα της αποστολή προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών των πλατφορμών προς τις ΗΠΑ επιμένει η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας . Αυτό σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος οι Ευρωπαίοι χρήστες να μείνουν χωρίς Facebook και Instagram.

H Μeta διαθέτει την ευρωπαϊκή της έδρα σε Ιρλανδικό έδαφος, έτσι η Ιρλανδία έχει και τον πρώτο λόγο. Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε τους ομολόγους της στην Ευρώπη ότι θα εμποδίσει την αποστολή δεδομένων χρηστών από την Γηραιά Ήπειρο στις ΗΠΑ.

Tο 2020 ΗΠΑ και Ευρώπη είχαν έρθει σε μια προσωρινή συμφωνία σχετικά με την αποστολή δεδομένων εν αναμονή της τελική απόφασης. Όλο αυτό το διάστημα η ιρλανδική αρχή DPC συνέχισε την έρευνά της και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα τους Ευρωπαίους ομολόγους της, με τη Meta να προειδοποιεί πως μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη όπως είναι το Instagram και το Facebook.

«Εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCC ή να βασιζόμαστε σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Meta.

Προς το παρόν ΉΠΑ και Ευρώπη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα!

Instagram
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet