Οι Kalush Orchestra από την Ουκρανία είναι οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την περιοδεία τους.

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, μέρος των εσόδων τους θα πηγαίνουν στις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να προβάλλουν σφοδρή αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα τους.

Η νίκη του συγκροτήματος στον μουσικό διαγωνισμό τόνωσε το ηθικό των Ουκρανών, καθώς, ο κόσμος έδειξε με τη ψήφο του ότι στηρίζει την Ουκρανία στην επίθεση που δέχεται τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Λβιβ ότι το συγκρότημα θα ανακοινώσει σύντομα μέσω του Instagram πού θα πραγματοποιήσει περιοδεία.

«Σε κάθε παράσταση θα συγκεντρώνουμε κεφάλαια για τις ανάγκες του στρατού»

Eurovision: Η EBU αφαίρεσε ψήφους από 6 χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση (EBU) αφαίρεσε τις ψήφους της κριτικής επιτροπής από έξι χώρες, καθώς, θεώρησε ύποπτες προσπάθειες χειραγώγησης της ψηφοφορίας.

Οι βαθμοί από τις 40 κριτικές επιτροπές μόλις είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνονται από τους εκπροσώπους των χωρών το βράδυ του τελικού της Eurovision, όταν η EBU δημοσίευσε μια μάλλον ασυνήθιστη ανακοίνωση: Έξι από τις ψήφους θεωρήθηκαν ύποπτες, και αντικαταστάθηκαν από ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, που υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας.

Eurovision

Η ανακοίνωση της EBU

«Στο πλαίσιο της ανάλυσης της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής από τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης (EBU) μετά τη δεύτερη πρόβα του Β’ Ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, εντοπίστηκαν ορισμένα παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα, τόσο για τον Β’ Ημιτελικό όσο και για το Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αρχεία αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια ψηφοφορία).

Αυτή η διαδικασία αναγνωρίστηκε από το Independent Voting Monitor.

Η EBU λαμβάνει κάθε ύποπτη απόπειρα χειραγώγησης της ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εξαιρετικά σοβαρά και έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει αυτές τις ψήφους σύμφωνα με τις Επίσημες Οδηγίες Ψηφοφορίας, ανεξάρτητα από το εάν αυτές οι ψήφοι είναι πιθανό να επηρεάσουν τα αποτελέσματα ή/και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με το eurovisionworld έξι χώρες στις οποίες αφαιρέθηκαν οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής είναι: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία και Σαν Μαρίνο.

Η Βικτώρια Χαλκίτη, πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής, υπογράμμισε στην ΕΡΤ:

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet