Πολλοί από εμάς κρύβουμε την πραγματική μας ταυτότητα και βγάζουμε αυτή που θεωρούμε ότι μας αντιπροσωπεύει στα μάτια των άλλων. Ακόμα και στις μέρες μας η επιτυχία ορίζεται πολλές φορές από το εάν η ταυτότητα που θα παρουσιάσεις θα ταιριάζει με τα πρότυπα της κοινωνίας. Έτσι πολλοί άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν από την αρχή ανεξάρτητα από το έργο που μπορεί να έχουν να δείξουν!

Στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ταμπού να παραδεχτεί ένας ηθοποιός ή ένας τραγουδιστής ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο Γιώργος Περρής μίλησε σε μια κομβική περίοδο για την ελληνική κοινωνία καθώς η τελευταία αλλάζει κι είναι πλέον πιο ανοιχτή να ακούσει και να αποδεχτεί.

Μέσα από το καινούργιο του άλμπουμ No Armor βγάζει τη δική του πανοπλία και θέτει τον εαυτό του ολοκληρωτικά απέναντι στον κόσμο. Ο 38χρονος τραγουδιστής δήλωσε στο People: «δεν πιστεύω πως αυτό είναι coming out γιατί ουσιαστικά, ποτέ δεν… κρύφτηκα στη ντουλάπα» προσθέτοντας ότι: «ποτέ δεν κρύφτηκα στη ζωή μου, πάντα ζούσα έτσι ακριβώς όπως ήθελα, απλά δεν είχα βρει το κουράγιο να μιλήσω γι’ αυτό δημόσια. Νιώθω ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ και το κάνω πλέον». Αν και έκανε 38 χρόνια υπομονή, ως κοινωνία δώσαμε σε εκείνον και σε άλλους το περιθώριο να μην φοβούνται πλέον να είναι ο εαυτός τους.

Τα τελευταία χρόνια μόνο αρχίζουμε και βλέπουμε στην τηλεόραση- σε εκπομπές (ξένες) και σε διαφημίσεις να παρουσιάζονται ομόφυλες σχέσεις. Η τηλεόραση διαδραματίζει ίσως τον πιο καθοριστικό παράγοντα για το τι ορίζεται ως κανονικότητα:

«Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν υπήρχε τρόπος να δεις την κανονικότητα μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης… Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν υπήρχε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν αποτέλεσε μέρος οποιασδήποτε συζήτησης. Παρόλο που στην ιδιωτική μου ζωή, δεν κρυβόμουν πια καθόλου, ως τραγουδιστής, ως δημόσιο πρόσωπο, είχε ένα κόστος για μένα, επειδή υπήρχε ένα κομμάτι μου που ήθελε να μιλήσει γι’ αυτό… Πολλοί άνθρωποι μου είπαν: ”Δεν πρέπει να βγεις. Δεν πρέπει να μιλήσεις γι’ αυτό δημόσια. Θα καταστρέψει την καριέρα σου”.

Οι άνθρωποι τείνουμε να αισθανόμαστε πως οι καλλιτέχνες που μας αρέσουν μας «ανήκουν» κατά κάποιον τρόπο ή ότι είναι κομμάτι μας- ειδικά οι τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν τον πόνο ή τη χαρά που μπορεί να κουβαλάμε στην ψυχή μας. Με μια λέξη ταυτιζόμαστε και δημιουργούμε μια δική μας εικόνα. Οι καλλιτέχνες όμως δυσκολεύονται να ταιριάξουν με τα στεγανά που τους έχουν ορίσει-ελεύθερα πνεύματα γαρ. Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι ελεύθερος και αληθινός: «Αισθάνομαι την ευθύνη, ως καλλιτέχνης, να είμαι όσο πιο ειλικρινής και αληθινός μπορώ και να το μοιραστώ αυτό με το κοινό μου… Υπάρχει διαφορά μεταξύ ιδιωτικότητας. Δεν είμαι μυστικοπαθής. Ποτέ δεν έχω κρυφτεί ή προσποιηθεί ότι είμαι κάποιος άλλος, ποτέ. Έτσι, είμαι σίγουρος ότι (το ότι είμαι γκέι) δεν θα τους σοκάρει ή κάτι τέτοιο. Αλλά νιώθω ότι η σχέση μου με τους θαυμαστές μου βελτιώθηκε, ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά. Αυτό αισθάνομαι, γιατί θα έχουν την πλήρη εικόνα του ποιος είμαι, ελεύθερος και εντελώς ανοιχτός», είπε ο Γιώργος Περρής.

Τέλος ο Γιώργος Περρής αναπόλησε την πρώτη φορά που είδε κάποια δημόσια φιγούρα να μιλά για την ομοφυλοφιλία ανοιχτά και δεν ήταν άλλος από τον Τζορτζ Μάικλ. Έπειτα βέβαια ακολούθησαν κι άλλοι σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο καρδιοκατακτητής Ρίκι Μάρτιν. «Η πρώτη μου εμπειρία με μια δημόσια φιγούρα που μιλάει ανοικτά για τις προτιμήσεις του ήταν ο Τζορτζ Μάικλ. Ήμουν 15 χρονών όταν το αποκάλυψε και για εμένα ήταν σαν λύτρωση γιατί ως τότε δεν πίστευα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ένας μεγάλος σταρ, πολύ ταλαντούχος, απίστευτος καλλιτέχνης, πανέμορφος άνδρας, είπε πως είναι γκέι και ζούσε μια κανονική ζωή».

Ο τραγουδιστής με τα εκατομμύρια views παραδέχτηκε πως είχε μιλήσει στους φίλους του από την εφηβεία του ενώ με την οικογένειά του το μοιράστηκε μετά τα 20. Όλοι τον αποδέχτηκαν πράγμα που σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο πιο ευτυχισμένος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι αποδεχόμασταν τα παιδιά μας όπως είναι!

Διαβάστε επίσης: “Eίπα στους γονείς μου ότι είμαι γκέι”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet